Lukacom Invest NU se află în efidențele Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj

O firmă care NU figurează în evidențele DSP dezinfectează Floreștiul

Una dintre măsurile de luptă împotriva COVID-19 luate de administrația locală a comunei Florești a fost aceea de dezinfectare a scărilor de bloc și a spațiilor comune. Primarul condamnat penal în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare a susținut pe contul personal de Facebook că societatea care realizează activitatea de dezinfecție are toate documentele necesare iar acțiunea acestei societăți nu afectază sau pune în pericol sănătatea populației.

Trebuie menționat faptul că, în 4 aprilie, societatea Lukacom Invest SRL a fost desemantă să presteze servicii de dezinfecție și dezinsecție a scărilor de bloc pentru suma de 60.500 lei (12.526,66 Euro). IMPORTANT: Suma reprezintă doar manopera deoarece, se pare că Primăria a pus la dispoziția firmei respective soluțiile necesare printr-o altă procedură de achiziție de pe SICAP.

În urma disputelor apărute în spațiul public între primarul (condamnat penal în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare) și cetățenii comunei, Infocluj.eu a solicitat un punct de vedere OFICIAL din partea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică a județului Cluj.

În răspunusl oferit de DSP Cluj se menționează că orice societate care desfășoară activități de dezinfecție, dezinsecție și deratizare în spațiile utilizare de populație are obligativitatea, conf Ord1030/2009 modificat cu Ord 15/2020, de a DEȚINE un certificat de conformitate cu normele de igienă și sănătate publică. Potrivit documentului transmis, Lukacom Invest NU se află în efidențele Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj. Vezi documentul.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare