oncologie cluj

Nelu Tătaru: „Am cerut să se facă o anchetă la Institutul Oncologic Ion Chiricuță. Sunt mai multe de verificat acolo”

Ministrul Sănătății anunță o anchetă la Institutul Oncologic Ion Chiricuță în perioada următoare. Nelu Tătaru spune că a sesizat Inspecția de Stat și Corpul de Control pentru a verifica ce se întâmplă acolo.

Reacția sa vine la doar câteva zile după ce a fost în vizită la Cluj și a spus, între altele că: „este un exemplu de bună practică. Am vrut să văd efectiv fiecare management, să mi se prezinte problemele şi activitatea desfăşurată. Faţă de multe alte oraşe, aşez Clujul undeva sus.”

Reamintim, 14 pacienți cu cancer au fost testați pozitiv cu Covid19 în Institut. Alte două cadre medicale au fost depistate cu Covid19; este vorba de o asistentă medicală de pe secția de chirurgie și de un psiholog. Astăzi se vor anunța si rezultatele la alte 300 de teste.

Pe 23 martie sute de pacienți au stat la coadă unul lângă celălalt în fața Institutului Ion Chiricuță. Unii la consult, alții la tratamente, alții pentru rețete medicale.

Ministrul Sănătății anunță că au fost sesizate Inspecția Sanitară de Stat și Corpul de Control „Am sesizat atât Inspecția de Stat cât și Corpul de Control. Am cerut o anchetă, fiindcă acolo sunt mai multe lucruri de verificat”, a transmis Nelu Tătaru pentru actualdecluj.ro. Potrivit Ministrului, este vorba de o un control cât se poate de serios, fără implicații politice sau prietenii.

Conducerea Institutului Oncologic Ion Chiricuță este formată din:

Patriciu Achimaș- director

Cătălin Vlad -manager

Anca Burcă – director financiar

Marilena Cheptea – director îngrijiri.

Sursa

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare