Medic clujean de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj „Nu mai pot citi mesajele celor care neagă existența Covid-19”

Un medic radiolog de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj trage un semnal de alarmă și explică în ce fel sunt afectați plămânii unor pacienți suferinzi de COVID-19. Doctorul Iulia Trifu, într-un interviu pentru G4 Media, explică faptul că a observat că unii pacienți neagă total existența COVID-19. Pe lângă asta, ea afirmă că nu mai poate „citi mesajele celor care neagă în continuare existența Covid-19 sau spun că e o simplă gripă care trece!”

„Este foarte trist. Cei mai mulți fac forme moderate și severe, iar recuperarea este foarte lentă, e ceva ce n-am văzut niciodată”, a spus medicul.

Ea spune că a auzit de la mulți pacienți care au avut forme ușoare replici ca „am fost acolo, nu a fost chiar așa de rău” sau „COVIDUL nu există. „În 90% din cazuri, evoluția înseamnă o pneumonie bilaterală, cu afectarea ambilor plămâni. E ceva ce n-am mai întâlnit niciodată, fiindcă evoluția spre vindecare e foarte lentă și foarte puțin influențată de tratament. N-am avut evoluții spectaculoase. Iar în privința complicațiilor, acestea pot apărea la orice persoană. Ești tânăr și sănătos fără nici un fel de comorbiditate, dar poți să dezvolți forme severe, care îți pun viața în pericol”, mai declară medicul.

Unul dintre cazuri

Iulia Trifu, medic radiolog de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca
Radiografie pulmonară a unui pacient cu Covid-19 / Sursa: G4Media.ro

 

„Am avut un tânăr jandarm, fără alte afecțiuni, care a dezvoltat o formă foarte severă cu complicații multiorganice, cu afectare musculară, cu ischemie și asociat cu embolia pulmonară, acele cheaguri care apar în plămâni și care amenință foarte serios viața. Până la urmă evoluția a fost favorabilă, dar în foarte mult timp. Nu există un tratament, aici pare că uneori nimic nu funcționează. Adică nu funcționează spectaculos, e o problemă reală”, declară medicul.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

comentarii

  • desteptule daca ii pui la ventilare mecanica si le dai tramtamentel experimentale? de unde stii ca nu are gripa, i-ai facut test gripal? nu te poti baza doar pe teste pentru a pune un diagonostic covid?

  • Din pacate sunt multi care cred ca covid-19 nu exista. Ba chiar o vecina a incercat din rasputeri sa ma faca sa cred ca nu exista explicandu mi ca a intrebat multi oameni si nimeni nu stie pe nimeni care ar avea. Si ca cunoaste o asistenta care zice ca nu sunt cazuri. Cand nu dadeam semne ca as crede ce zice ea, incerca sa imi spuna ca sunt prea naiva.
    Ba chiar se pare ca sunt multi la care nici nu i pasa. Ieri am iesit pentru prima data de cand cu pandemia la un restaurant si de la ospatari fara masca si manusi la mese una in cealalta cu numere de peste 15 persoane.
    Pare mi se ca nu le pasa deloc.