managementul dezastrelor

Managementul dezastrelor se învață la Cluj

Studenţi din şapte ţări se pregătesc pentru managementul dezastrelor. Ei vor participa, în perioada 12-19 iulie, la o şcoală de vară organizată de Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), în cadrul căreia vor fi instruiţi despre managementul dezastrelor.

‘Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului şi Institutul de Cercetări pentru Sustenabilitate şi Managementul Dezastrelor bazate pe Calcul de Înaltă Performanţă din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai organizează în perioada 12 – 19 iulie 2019, la Arcalia, judeţul Bistriţa-Năsăud, a patra ediţie a şcolii internaţionale de vară cu tema ‘Managementul dezastrelor’. La eveniment participă 23 de studenţi din 7 ţări (Germania, Italia, Pakistan, Portugalia, Africa de Sud, Ungaria şi România), aceştia fiind pregătiţi de traineri cu experienţă vastă în misiuni de intervenţie în caz de dezastru. Obiectivul acestei şcoli de vară este de a oferi participanţilor înscrişi pregătire teoretică şi practică în domeniul managementului dezastrelor şi de a consolida legătura instituţională între universităţi, institute de cercetare şi instituţiile specializate în răspunsul la astfel de situaţii’, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de UBB.

Şcoala internaţională de vară este organizată de Universitatea Babeş-Bolyai în parteneriat cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Universitatea Naţională de Servicii Publice (Nemzeti Kozszolgalati Egyetem) din Budapesta, Disaster Management Training and Education Centre for Africa, University of the Free State, Bloemfontein, South Africa, Cluster eco-inovativ pentru un mediu sustenabil, Fundaţia ‘Centrul Naţional APELL pentru Managementul Dezastrelor’, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii şi Echipamente de Protecţia Mediului. AGERPRES

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare