La fabrica De Longhi din Jucu conducerea ar fi ascuns mai multe zile un caz de coronavirus – VIDEO

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

UPDATE

Reprezentanții firmei De Longhi au transmis un punct de vedere în care declară că au fost luate măsurile de protecție pentru angajați, iar cazul confirmat a fost raportat.

„Monitorizăm cu toată atenția și responsabilitatea, încă de la începutul lunii ianuarie criza declanșată de Coronavirus și ne-am adaptat modul de lucru, pentru a putea continua activitatea în condiții de igienă și securitate dincolo de „normalitatea” noastră, care este oricum la nivelul cel mai exigent, specific industriei și pentru a preveni răspândirea virusului.
Pentru noi, oamenii și siguranța lor sunt, oricum, puncte de căpătâi în fiecare acțiune.

Până în prezent, am pus in aplicare peste 100 de măsuri de protecție a angajaților, chiar daca volumul de producție a fost redus; toate acestea în scopul asumat și împărtășit în mod sistematic și transparent cu toți angajații noștri, de a lucra în siguranța și de a preveni răspândirea virusului.

Suntem conștienți de responsabilitatea noastră pentru protejarea sănătății angajaților noștri și ne străduim în permanență să îmbunătățim sistemul nostru de protecție și prevenție, însă evident că măsurile pe care le avem in acest moment trebuie întărite în control și execuție în mod constant. Toate acestea la un loc vor fi mai eficiente doar dacă fiecare dintre noi le respectă în orice moment.

Nu în ultimul rând, menținerea în funcțiune a fabricii DeLonghi înseamnă siguranța veniturilor pentru un număr însemnat de familii din zonă și depunem eforturi incredibile pentru a păstra nivelul de activitate într-o perioadă pe care cu toții o vedem ca fiind fără precedent.

Am raportat către autoritățile responsabile un singur caz de infectare cu Coronavirus imediat si, preventiv, am identificat și izolat 43 de persoane cu care persoana în cauză putuse intra in contact. În tot acest timp, suntem în contact direct cu DSP Cluj pentru investigația in curs. Nu avem cunoștință de alte cazuri, vom persevera in aplicarea riguroasă a planului nostru de prevenție pentru ca ele sa nu apară”, se arată în comunicat de presă transmis de firma De Longhi.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Deputatul USR Emanuel Ungureanu solicită DSP Cluj demararea unei anchete în două fabrici din Jucu și să ia măsuri pentru protejarea personalului. Acesta a publicat un clip video în care se poate vedea că fabrica nu a luat măsurile de protecție impuse la nivel național. De asemenea, deputatul spune că angajații care au sesizat problema conducerii au fost amenințați că dacă se opresc din lucru, nu vor primi șomaj tehnic.

„BANII SAU VIAȚA? (VIDEO)

DEZASTRU la fabrica DeLonghi din Jucu(jud Cluj)!

Conducerea fabricii italiene din Jucu a ascuns mai multe zile faptul că un angajat a fost depistat cu COVID 19.

După cum se poate vedea din imaginile filmate la sfârșitul lunii martie în fabrică și din mărturia unui angajat, în DeLonghi nu s-au luat măsuri de protecție suficiente pentru angajați, cu toate că intraseră în vigoare măsuri drastice la nivel național în context Covid 19.

Deși unii dintre cei care își câștigă pâinea în acest loc au reclamat conducerii situația, nu au fost ascultați, ba mai mult, au fost șantajați cu amenințarea că dacă se oprește lucrul NU vor putea primi cei 75% pentru șomaj tehnic.

Citiți cu atenție mărturia acestui angajat într-un sistem de sclavie modernă!

„Bună ziua domnule deputat,

Numele meu este….și sunt din Dej.
Îmi cer scuze că vă deranjez, am ajuns să îmi fie frică să mai merg la serviciu!

Lucrez la firma De Longhi România, firmă cu peste 1000 de angajați.

Până în prezent firma nu și-a încetat activitatea.

Eu sunt operator în secția de…. unde se lucrează non – stop 4 schimburi adică câte trei ture, schimbul 1,2 și 3 inclusiv sâmbăta și duminica.

Suntem peste 100 de persoane simultan în hala secției mase plastice!

Liniile de montaj producție sunt într-un corp de clădire separat de masele plastice.

Liniile din producție lucrează doar schimbul 1 și 2 fără sâmbete și duminici.

Sunt 5 linii.

Pe câte o linie lucrează cot la cot peste 40 de oameni!!

Masa se servește la cantina unde igienizarea veselei și a tacâmurilor lasă de dorit…

Ar mai fi de menționat faptul că și la firma Bosch care este la doar 500 m cu peste 2000 de angajați, încă se lucrează în 4 schimburi.

Naveta se face cu autobuze comune și depășim 50 de persoane într-un autobuz.

Ne urcăm în autobuzele reci unde cineva ne ia temperatura cu un termometru din acela cu senzor.

Din cauza că așteptăm în frig și e rece în autobuz termometrul dă niște valori imposibile, foarte mici.

Ne întâlnim sute de persoane simultan la poarta de acces și ne îngrămădim să trecem la întrare și ieșire prin turnicheții aceia pe care trebuie să punem toți mâna ca să putem trece, la fel și pe zona unde se scanează legitimația.

Facem asta pentru că avem în medie cam 15 minute în care parcurgem 300m urcăm niște scări la vestiare, cam cât ai urca într-un bloc până la etajul 2, ne sprijinim toți cu mâna de balustrade, apoi mergem în vestiar care este doar unul pt femei și unul pt bărbați.

Aici avem într-un dulap de doar 3 m, 24 de compartimente personale individuale, trebuie să ne schimbăm repede în uniforma de serviciu (tricou, pantaloni, papuci,) care este igienizată de noi personal acasă când și cum dorim, apoi ne îndreptăm spre hala de producție.

La ieșirea din vestiar s-au montat de două săptămâni două dispersoare cu gel dezinfectant care s-au terminat a doua zi și n-au mai fost înlocuite…(vezi în imagini)

În hala producție am primit de două săptămâni câte o sticlă cu alcool sanitar care s-a terminat după o săptămână și n-a mai fost înlocuit.

În toalete sâmbăta și duminica nu se igienizează pentru că nu lucrează firma de curățenie!!!

Am primit câte o mască din aceia de hârtie doar dacă am vrut și nu ne obliga nimeni să o purtăm!

Cel mai grav lucru este că trebuie să ne luăm apă cu pet-urile personale de la dozatoare comune, unde se introduce gura de la sticlă peste supapa de curgere a dozatorului.

Vă rugăm faceți ceva pentru că suntem foarte mulți.

Vă mulțumim.”

Somez public conducerea DSP Cluj să declanșeze mâine o anchetă la fabricile De Longhi și Bosch din localitatea Jucu, jud Cluj și să ia măsuri drastice pentru protecția angajaților!

Solicit DSP Cluj să testeze urgent anti Covid TOȚI angajații De Longhi și Bosch!”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Sursa

Ultimile articole

Articole populare