spitalul de boli infectioase cluj

Încă 10 bolnavi de infecția cu coronavirus într-o singură zi la Cluj

Nu mai puțin de zece persoane au fost diagnosticate ca infectate cu noul coronavirus Covid-19 în Cluj într-o singură zi, după testări analizate ieri.

Nouă dintre acestea erau deja în carantină, e vorba de cinci femei și patru bărbați, iar o a zecea, o tânără de 29 de ani, era în autoizolare după ce a călătorit în Grecia și Germania. Aceasta din urmă a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase după ce a prezentat simptome specifice bolii în vreme ce restul de nouă persoane, aflate în carantină, au fost transportate în condiții de izolare la spital și sunt asimptomatici după cum spune prefectul Mircea Abrudean.

Aceasta înseamnă practic triplarea numărului de bolnavi confirmați, într-o singură zi, din Cluj, căci până astăzi numărul acestora era de șase – cinci la Infecțioase, în Cluj, și un al șaselea caz, o femeie, internat la Timișoara. Astfel numărul total al clujenilor confirmați cu infecție cu noul coronavirus este azi de 16. Să mai precizăm că ieri au fost analizate la Cluj, la singurul centru care are aparatura pentru a putea confirma infecțiile din toată Transilvania, probe recoltate de la un număr de 140 de persoane, dintre care 12 s-au dovedit pozitive – de la zece persoane din Cluj și de la doi pacienți din Mureș. Ca orice alt pacient din Transilvania ale căror probe s-au dovedit pozitive, și aceștia din urmă vor fi tratați la Cluj, la Spitalul de Boli Infecțioase.

În total la acest spital se află acum 29 de bolnavi depistați pozitiv cu infecție cu Covid-19, dintre care jumătate, 15, sunt din județul Cluj iar restul sunt din județele Bistrița-Năsăud, Maramureș, Covasna, Mureș, Satu Mare, Iași, Sălaj și Brașov. O persoană din județul Cluj este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, numărul total al cazurilor din județul Cluj confirmate fiind astfel de 16. ”Starea de sănătate a tuturor celor 29 de persoane confirmate este bună, fără elemente de gravitate”, spune Abrudean.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare