Drone militare MQ-9 transferate de Pentagon din Polonia în România, la Câmpia Turzii

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Pentagonul a transferat provizoriu drone militare MQ-9 din Polonia în România. Departamentul militar al SUA a luat decizia transferării dronelor MQ-9 din Polonia în România pe perioada lucrărilor efectuate la pista de decolare de la baza aeriană poloneză, se afirmă într-un comunicat publicat, joi, de Comandamentul Forţelor Aeriene americane pentru Europa şi Africa.

„Dronele de tip MQ-9 Reaper, personalul aferent şi echipamentele de susţinere ale Detaşamentului al II-lea al Grupului de operaţiuni expediţionare 52 de la Baza aeriană Mirosławiec din vestul Poloniei au fost transferate provizoriu la baza aeriană Câmpia Turzii din România, pe durata lucrărilor la pista de decolare a bazei Mirosławiec” – se precizează în documentul preluat de Rador.ro.

Drone militare MQ-9 transferate în România

Comandamentul Forţelor Aeriene americane pentru Europa şi Africa explică faptul că acest detaşament este o subunitate separată din punct de vedere geografic, aparţinând Unităţii 52 a Forţelor Militare Aeriene din Spangdahlem (Germania) şi având ca sarcini colectarea de informaţii, supravegherea şi recunoaşterea în scopul asigurării necesităţilor de luptă ale centrelor de comandă.

Dronele MQ-9 participă la operaţiuni în Polonia din luna mai 2018. „Această relocare temporară este efectuată prin cooperarea deplină cu aliatul nostru din NATO, România. Statele Unite ale Americii colaborează strâns cu România şi cu alţi parteneri din NATO în scopul consolidării capabilităţilor colective de apărare şi a securităţii regionale” – se afirmă în comunicat.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Ultimile articole

Articole populare