Cum a salvat polițistul erou o bunică din incendiul din Mănăștur

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

,,Am inspirat adânc şi am intrat. Când am ajuns lângă ea am observat că se sprijinea de pragul uşii, era confuză. Am luat-o de mână, i-am zis să mă urmeze, însă se deplasa cu dificultate. Am luat-o în braţe şi am coborât pe casa scării, până la parter… ” așa a reușit polițistul care a ajuns primul la imobilul în care se manifesta un incendiu, să salveze o bunică în vârstă de 76 de ani.

Este vorba despre agent principal de poliție Cosmin Cătinaș din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 Poliție.

,,La ora 07:50 am fost dirijaţi să ne deplasăm pe Aleea Padin unde a izbucnit un incendiu într-o locuinţă.
În aproximativ 3 minute am ajuns la adresa indicată unde am observat că dintr-un apartament situat la etajul 1 ieşea fum. În faţa blocului se afla apelantul, un tânăr…era agitat şi dezorientat, vorbea la telefon. L-am întrebat pe acesta dacă mai sunt persoane în apartament.

Acesta ne-a răspuns că bunica sa, în vârstă de 76 de ani, a rămas înăuntru.

Împreună cu el am intrat în casa scării, am urcat la etaj. Uşa locuinței era larg deschisă; în apartament era un fum dens, vizibilitatea fiind extrem de redusă.

M-am aplecat pentru a încerca să văd ce e în apartament, moment în care, după încăperea în care se manifesta focul, în pragul unei uşi, am observat-o pe femeie.

Am inspirat adânc şi am intrat. Când am ajuns lângă ea am observat că se sprijinea de pragul uşii, era confuză. Am luat-o de mână, i-am zis să mă urmeze, însă se deplasa cu dificultate. Am luat-o în braţe şi am coborât pe casa scării, până la parter”, mărturisește agentul.

Potrivit IPJ Cluj, Atât bunica, cât și nepotul acesteia au fost transportați la spital pentru investigații de specialitate, starea lor fiind bună în acest moment.

Ultimile articole

Articole populare