Angajați pozitivi Covid la un cămin de vârstnici la Sântioana, cum a putut ajunge virusul în interior

Angajați pozitivi Covid la un cămin de vârstnici la Sântioana, cum a putut ajunge virusul în interior

Cinci angajați ai unui centru de îngrijire a persoanelor vârstnice din Sântioana, în comuna Țaga, au fost testați și confirmați pozitiv Covid-19.

Potrivit prefectului Mircea Abrudean, este vorba despre trei persoane cu domiciliul în județul Cluj și două din județul vecin, Bistrița-Năsăud, care au fost deja internate în spitalele din județele de proveniență.

Rezultatele pentru primele două persoane, o asistentă și o infirmieră, au venit sâmbătă, după testarea la ieșirea din izolarea de două săptămâni la serviciu.

Ca urmare a situației apărute, s-a luat măsura testării întregului personal al căminului de bătrâni Rebeca. Duminică au venit primele rezultate, care au confirmat încă trei cazuri pozitive. Este vorba despre două persoane care au ieșit din izolarea la serviciu și una care a intrat în tură, la sfârșitul săptămânii.

La centrul respectiv se află în îngrijire un număr de 56 de persoane. Și acestea au fost testate, iar rezultatele sunt așteptate în cursul zilei de duminică.

Cum a ajuns coronavirusul la căminul de vârstnici din Santioara

Toți angajații, cei care au ieșit din tura de serviciu de două sptămâni, și cei care au intrat în tura nouă, au fost testați pentru Covid-19.

Speculațiile care au apărut sunt mai multe în acest caz, iar una dintre ele se referă la faptul că una dintre angajate, o localnică, ar fi părăsit căminul pe perioada izolării la serviciu.

O a doua variantă nu exclude ca rezultatul unei testări să fi fost fals negativ.

Direcția de Sănătate Publică efectuează o anchetă epidemiologică în acest caz.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii