Controale ale ITM la Cluj. Amenzi în valoare de 61.500 lei

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

În perioada 20-22 iulie 2020 ITM Cluj a desfășurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel național, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă la angajatorii care își defășoară activitatea în domeniul construcțiilor.

În cadrul acțiunii, au fost controlaţi 37 de angajatori, aplicate un număr de 15 amenzi în cuantum de 61500 lei şi 32 de avertismente, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Prin intermediul verificărilor efectuate  de către ITM Cluj  în această perioadă, inspectorii de muncă au avut în vedere și informarea angajatorilor și angajaților la riscurile la care sunt expuși lucrătorii atunci când nu se acordă atenția cuvenită respectării normelor de securitate și sănătate în muncă și nu sunt luate  măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus (SARS- CoV 2), precizează ITM.

S-a aplicat o sancţiune contravenţională de 1000 lei pentru nerespectarea distanţei între lucrătorii care se aflau în pauză de masă.

Din punct de vedere al respectării cerințelor de protecție sanitară, menționăm faptul că angajatorii respectă de regulă prevederile din legislația în vigoare. Astfel, sunt respectate condițiile de distanțare, sunt asigurate echipamente de protecție corespunzătoare și sunt marcate căile de acces , astfel încât să se elimine pericolul contaminării, conform sursei citate.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău