CLUJ – Poliţia locală dă în judecată Şcoala de poliţie. Vezi motivele scandalului

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Un conflict inedit a luat naştere la Cluj, între Poliţia locală şi poliţiştii din Ministerul de Interne. Scandalul a izbucnit la Cluj, dar este pe cale să se generalizeze în toată ţara.

Sindicatul Poliţiştilor Locali din Cluj-Napoca ameninţă cu judecata un comisar de poliţie de la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan”. Motivul principal se referă la faptul că Marius Bărbulescu, comisar de poliţie la şcoala clujeană, a afirmat că nu poţi să-i spui poliţist unui paznic de panseluţe, cu referire la poliţiştii locali.

Într-o adresă de zilele trecute, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Locali Cluj-Napoca, Gheorghe Turc, cere conducerii Şcolii de Poliţie din Cluj date despre comisarul Marius Bărbulescu.

Autorul, cu mai multe “universităţi absolvite”, “fiind angajat al instituţiei pe care domnule director cu onoare o conduceţi”, solicită Şcolii de Agenţi Poliţie din Cluj să răspundă la mai multe întrebări. Toate, despre Marius Bărbulescu. Dacă “este realmente angajat al şcolii dumneavoastră şi de câtă vreme activează”. Sau ce funcţie ocupă. Sau dacă cunoaşte curricula şcolii şi rolul acesteia în formarea poliţiştilor, “Declaraţia de la Bologna” şi “Procesul Lisabona”. Şi de câtă vreme şi în ce condiţii “acest personaj” a devenit angajat. Sau “dacă vă onorează prezenţa lui în instituţie”.

Scrisoarea se încheie cu afirmaţia că “ne rezervăm dreptul de a promova acţiune în instanţă”. Asta, pentru “a nu permite nimănui să aducă ofensă Poliţiei Române”.

Scandal iscat de la salarii. 9.000 de lei ia un poliţist local

Conflictul panseluţelor a izbucnit între poliţiştii locali şi poliţişti după ce, zilele trecute, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a vorbit despre diferenţele dintre Poliţia Locală şi cea naţională, aflată în subordinea M.A.I. Vela spunea că este nevoie de o diferenţiere clară, de la uniforme şi maşini până la situaţia salariilor. Tot el spunea că un angajat de la Poliţia Locală care păzeşte parcurile din Timişoara câştigă 8-9000 de lei pe lună, iar un poliţist din cadrul M.A.I câştigă jumătate.

“Am fost sesizaţi că s-au făcut abuzuri. Se fac cercetări de către Inspectoratele Judeţene, fie că au fost amendaţi de poliţie sau de Jandarmerie, Poliţie de Frontieră, unde au fost abuzuri, la Poliţiile Locale. Am sesizat primăriile de care aparţin poliţiile respective. Să dau un exemplu: Timişoara – Poliţia Locală a amendat un fotoreporter de la AGERPRES sau la Oţelul Roşu, o vânzătoare care era la serviciu, dar a fost imputat în procesul verbal faptul că nu avea adeverinţă de la serviciu. În tot cazul, la fiecare abuz sesizat am luat atitudine”, a mai spus ministrul de Interne.

Poliţiştii clujeni, în grevă japoneză

Ca replică, Poliţia locală din Cluj-Napoca a intrat, zilele trecute, în grevă japoneză, cu banderole albe pe braţ. Ei au fost foarte nemulţumiţi de declaraţiile ministrului de Interne, Marcel Vela, legat de salariile lor, dar şi de faptul că Marius Bărbulescu i-a făcut panseluţe.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău