Cluj-Napoca a depășit pragul critic de 3 cazuri de Covid la mia de locuitori. Scolile vor trece în scenariul roșu

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Municipiul Cluj-Napoca a depăşit pragul de 3 persoane la mia de locuitori infectate cu COVID-19 şi urmează să fie analizate măsurile care se vor lua, anunță Instituția Prefecturii Cluj.

Prefectul Mircea Abrudean a declarat, potrivit Actual de Cluj, că „mâine vom analiza în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență toate aspectele. Deocamdată vorbim de 3,02, în condițiile în care ne raportăm doar la populația rezidentă pe baza datelor de la Evidența Persoanelor. Totuși avem un număr foarte mare de studenți în Cluj-Napoca, precum și alte persoane care activează aici și nu sunt înregistrate în evidențe.

Vedem cum evoluează cifrele mâine și luăm deciziile care se impun cu siguranță. Practic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spațiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc și închiderea programului cu publicul pentru cinematografe și instituțiile de cultură.

Avem la dispoziție 48 ore de la depășirea unui prag de incidență pentru a lua măsuri”.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău