CIRC LA TURDA. Au încurcat cimitirele și au dat onorul soldaților ruși, nu celor români VIDEO

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Gafă de proporții la Turda, de Ziua Eroilor, eveniment în cinstea soldaților care au murit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Autoritățile civile și militare din Turda au confundat cimitirele și au depus coroane de flori și au oferit onoruri militare soldaților ruși, nu celor români.

Zeci de cadre militare au fost prezente la eveniment. S-au depus coroane cu flori și s-au dat onoruri militare în cinstea soldaților care au decedat în cea mai mare conflagrație mondială. La cimitir a fost prezent și un preot militar pentru a vorbi despre eroii cazuți în luptă. Doar că s-au făcut toate aceste lucruri în fața unui monument dedicat soldaților sovietici.

Deși înscrisurile sunt în limba rusă, deși steaua sovietică tronează la vedere, militarii români nu și-au dat seama și au prezentat aici onorul. Apoi au luat coroanele și le-au mutat pe aleea ”Eroilor necunoscuți” români…

Manuela Moldovan, coordonatoarea mai multor campanii care vizează conservarea și reabilitatea Cimitirului Eroilor Români, a anunțat deja că va face plângere la Ministerul Apărării Naționale.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău