Cinci bolnavi de cancer infectați cu coronavirus s-au vindecat la Cluj

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Ieri au fost externate din spitalele dedicate pentru Covid19 9 persoane infectate. Între acestea și cinci bolnavi de cancer infectați la Institutul de Oncologie Ion Chiricuță.

”9 persoane vindecate și externate la Cluj, dintre care 5 pacienți oncologici. Este vorba de o persoană din Cluj, iar celelalte din alte județe, având vârsta cuprinsă între 32 și 60 de ani”, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.

E o veste importantă, mai ales în contextul pacienților cu cancere, aceștia având imunitatea scăzută. Reamintim, 21 de pacienți bolnavi de cancer s-au infectat în timpul șederii lor la Institutul Oncologic Ion Chiricuță, alături de 6 cadre medicale.

O parte dintre aceștia au fost transferați la Spitalul de Boli Infecțioase, iar alții au rămas la Institutul Oncologic într-o secție special amenajată pentru cei infectați cu Sars Cov-2.

Prefectul Mircea Abrudean a anunțat că „ancheta epidemiologică este spre final” în cazul focarului de la Institut și că va anunța concluziile în perioada următoare. Potrivit acestuia, „a durat mai mult fiindcă foarte multe persoane sunt din alte județe.”

Până ieri în cadrul institutului fuseseră testate aproximativ 2000 de persoane, personal medical și pacienți. Aproximativ 1100 sunt angajați ai spitalului.

De la debutul epidemiei, 85 de persoane infectate cu Sars-Cov 2 s-au vindecat în spitalele din Cluj-Napoca.

Sursa: actualdecluj.ro

Ultimile articole

Articole populare