Boc: „Îndem clujenii la calm, la responsabilitate socială”. Ce se întâmplă cu evenimentele culturale și sociale

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit despre măsurile luate de către autoritățile locale în oraș în contextul prevenirii răspândirii coronavirsului.

„Toate evenimentele cu prezență mai mare de 2.000 de persoane au fost anulate, cele sub 1.000 de persoane vom vedea dacă rămân să se organizeze, însă au nevoie de autorizație de la Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj. Avem pe masă multe manifestări pentru viitoarele luni, TIFF, Jazz in the Pak, vom vedea cum vor evolua lucriurile la nivel național”, a spus edilul la un post de radio local.

Emil Boc a mai spus că se acționează la nivel preventiv, cu dezinfecție în instituțiile publice, în mijloacele de transport în comun și se acordă o grijă suplimentară pentru persoanele vârstnice, fiind suplimentat personalul serviciului unde aceștia pot apela gratuit pentru diverse servicii. Se recomandă ca persoanele din această categorie să își limiteze ieșirile la strictul necesar.

În ceea ce privește spitalele, acestea și-au făcut provizii de materiale necesare. „De dimineață am vorbit cu managerul Spitalului Județean și a comandat cantități suplimentare de necesare, aduse cu tiruri și depozitate. La Clujana am limitat accesul publicului. Evităm extinderea, va apărea și antitodul așa cum a fost și în alte cazuri. La terapie intensivă sunt limitate locurile și de accea încercăm să ținem totul sub control. Îndem clujenii la calm, la responsabilitate socială, ia tu o măsură și nu răspândi mai departe, cei care sunt în izolare la domiciliu să stea acolo, este caz de faptă penală. Cred că putem depăși acest moment greu”, a mai spus edilul, care este totuși de părere că nu putem închide totul, ceea ce ar însemna o grea lovitură pentru economie.

Ultimile articole

Articole populare