DOSAR PENAL în cazul azilului de bătrâni din Țaga, unde zeci de persoane au fost depistate cu coronavirus

DOSAR PENAL în cazul azilului de bătrâni din Țaga, unde zeci de persoane au fost depistate cu coronavirus

Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla anunță că astăzi a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 576/P/2020, în care se desfăşoară urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

”În fapt, s-a reținut că patruzeci și cinci de persoane (patruzeci de rezidenți și cinci angajați) de la un centru rezidențial de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice din comuna Țaga au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, în data de 10.05.2020. Toate persoanele infectate au fost internate pentru acordarea îngrijirilor medicale la spitale din municipiul Cluj-Napoca, iar în cauză se efectuează cercetări pentru a se identifica cauza răspândirii bolii infectocontagioase.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanțiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie”, anunță prim-procurorul Alexandru Oancea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla.

Din cei 56 de locatari, 45 au fost depistați cu noul coronavirus, fără a prezenta simptome, și încă 5 angajați sunt infectați.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii