Acasă Stiri Știri din Cluj Autoritățile au amendat restaurantele din Cluj care au construcții de tip iglu

Autoritățile au amendat restaurantele din Cluj care au construcții de tip iglu

Autoritățile au amendat restaurantele din Cluj care au construcții de tip iglu

Autoritățile au amendat restaurantele din municipiul Cluj-Napoca care au construcții de tip iglu. Acestea fiind considerate spații închise. „Caro” a primit o amendă de 2000 de lei iar ,,Form” doar un avertisment.

„Cu ocazia verificărilor efectuate în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că un operator economic își desfășoară activitatea în 4 spații închise, respectiv construcții de tip iglu, în fiecare dintre acestea aflându-se între 4 și 6 persoane. Pentru că încălzirea acestor igluuri necesită o cheltuială în plus, majoritatea restaurantelor din Cluj-Napoca care dețin astfel de corturi, au decis să impună o consumație minimă de aproximativ 250-300 de lei .

Operatorul economic a fost sancționat în conformitate cu Legea 55/2020, totodată, fiind dispusă oprirea servirii clienților și înlăturarea materialului de pe structura de construcție.

Un alt operator economic din zona centrală a municipiului a fost depistat în timp ce își desfășura activitatea în spațiu închis, respectiv construcții de tip iglu, în interiorul acestora aflându-se între 3 și 6 persoane.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional în conformitate cu Legea 55/2020.

Totodată, s-a dispus oprirea servirii clienților și înlăturarea materialului de pe structura construcției”, au declarat anchetatorii.

Un al treilea restaurant din zona Parcului Central a fost obligat de către autorități să demoleze Igluurile.

”De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate în zona parcului central din municipiu, s-a constatat faptul că un operator economic nu respectă măsura suspendării activității operatorului economic de comercializare alimente și băuturi în spații închise, desfășurându-și activitatea în 5 spații închise (construcții de tip iglu), în interiorul acestora aflându-se un număr de 2-6 persoane.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional în conformitate cu Legea 55/2020, fiind dispusă oprirea servirii și înlăturarea materialelor de pe structura de construcție”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version