Au fost livrate primele trei microbuze școlare din lotul de zece cumpărat de Primărie si CTP

By | Published | Niciun comentariu

Au fost livrate primele trei microbuze școlare din lotul de zece cumpărat de Primărie și Compania de Transport Public (CTP) Cluj. Până la primăvară vor sosi și celelalte șapte.

Licitația a fost organizată în vară, iar câștigătoare a fost desemnată societatea Briaris, care a participat prin branch-ul său din Craiova. Briaris este importator Iveco. Opt autobuze vor fi achitate din bani de la bugetul local, iar două din surse proprii ale CTP.

6,25 milioane de lei este prețul achiziției, potrivit LICITATIA.RO. Din această sumă, Primăria plătește 5 milioane, iar CTP, 1,25 milioane de lei.

Cele zece microbuze au sigla Feniksbus, care este partener Iveco. Fabrica Feniksbus se află la Novi Sad, în Serbia. Modelele sunt identice cu Iveco Daily.
“Am dorit să cumpărăm autobuze mai scurte, de cel mult 9,5 metri lungime, care să se poată strecura pe străduțele înguste din centrul Clujului”, explica anul trecut Liviu Neag, directorul general al CTP.

Școala s-ar putea relua în 8 februarie, iar CTP va avea în curând ocazia de a pune la lucru noile microbuze.

În 2019, Primăria și CTP au cumpărat zece autobuze școlare Setra, brand care apaține Daimler Benz; din 2021, urmează ca elevii să se deplaseze și cu aceste microbuze Feniksbus.

Briaris a mai livrat Clujului zece autobuze scurte Iveco, pentru transportul public, care sunt în exploatare din 2015.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *