7.000 de clujeni, în șomaj tehnic din cauza crizei COVID 19

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Până la data de 17 aprilie în județul Cluj, a fost acordat șomaj tehnic pentru 7.090 persoane, urmare a solicitărilor venite din partea a 924 de angajatori, potrivit unei informări a Prefecturii Cluj.

Suma totală plătită este de 5.081.000 lei, reprezentând limita creditelor bugetare aprobate.

Șomajul tehnic reprezintă la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă al salariatului și este suportat din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu poate depăși 75% din câștigul salarial mediu brut pentru anul în curs.

Potrivit Prefecturii, până acum au fost procesate, verificate și se află în așteptare, cereri venite din partea a 2.000 de angajatori clujeni, care au solicitat indemnizația de șomaj tehnic pentru aproximativ 13.000 de persoane. Parte din acestea, aflate în așteptare, sunt urmare a unor greșeli de completare a documentației și pentru care s-au solicitat clarificări.

Pe de altă parte, tot potrivit prevederilor legale care prevăd că se pot acorda zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităților de învățământ, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, a primit până la data de 17 aprilie, un număr de 54 de solicitări venite din partea companiilor din județ, pentru un număr de 115 persoane aflate în această situație. Solicitările sunt în procesare, conform legislației în vigoare și urmează să fie soluționate.

Sursa: zcj.ro

Ultimile articole

Articole populare