3 din 4 părinți clujeni sunt de acord ca școala să nu se redeschidă în acest an

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

O casă de sondaje din Cluj îi întreabă pe români cum s-au descurcat cu școala pe Internet în aceste aproape două luni de când cursurile s-au mutat online. Printre concluzii – trei sferturi dintre părinți sunt de acord cu decizia autorităților de a nu redeschide unitățile de învățământ în acest an școlar.

”Starea de urgență impusă de pandemia de Covid-19 a produs numeroase schimbări, inclusiv în sistemul educațional, lucru care a atras după sine și provocări pentru părinții elevilor înscriși în sistemul educațional din România”, arată Institutul Român pentru Evaluare și Strategie în concluziile sondajului.

Ce au făcut părinții cu copiii lor în aceste două săptămâni de izolare și cursuri pe Internet? ”Înainte de starea de urgență, unul dintre părinți – îndeosebi mama și în proporție mai ridicată în cazul situațiilor din mediul rural – era cel care se ocupa, în principal, de aspectele care țin de activitățile educative ale copiilor, iar într-o pondere mai scăzută regăseam și situația în care ambii părinți realizau această sarcină, în egală măsură. Situația prezentă aduce unele modificări în acest raport, astfel că scade proporția în care sprijinul pentru activitățile de învățare ale copiilor revine cuplurilor și crește cea a respondenților care menționează că doar unul dintre parteneri de ocupă de educația copiilor. Cazurile în care această sarcină revine bunicilor sau altcuiva din familie sunt destul de puține, 3%-4%, indiferent de impunerea sau nu a stării de urgență”, arată studiul realizat la Cluj.

Studiul a fost realizat în ultimele trei zile din aprilie și a urmărit să afle modul în care copiii din România au acces la educație online și la infrastructura necesară, dar a evaluat și modul în care părinții percep toate aceste schimbări. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.319 de părinți cu copii cu vârsta până la 19 ani, dintre care peste o mie au cel puțin un copil înscris la școală.

Ultimile articole

Articole populare