2 milioane de măști chirurgicale au ajuns astăzi la Cluj

 2 milioane de măști furnizate de Ministerul Sănătății pentru persoanele defavorizate  au ajuns astăzi la autoritățile din Județul Cluj. Reprezentanții DSP Cluj au preluat măștile de protecție, urmând să le distribuie fiecărei primării. Aproximativ 40.000 de persoane vor primi câte 50 de măști de la guvern.

Persoanele care vor primi măști:

„Este un transport care conține aproximativ două milioane de măști. Ele vor fi distribuite de către Ministerul Sănătății prin intermediul Direcției de Sănătate Publică Județene către categoriile de persoane defavorizate, conform ordonanței de urgență. Adică persoanele care se încadrează la ajutor social, persoanele care au un grad de handicap, pensionarii cu pensie de până la 704 lei inclusiv și persoanele care beneficiază de ajutor pentru susținerea familiei”, precizează prefectul Mircea Abrudean. De asemenea, el spune ca fiecare beneficiar va primi câte 50 de măști.

Conform Directorului DSP Cluj, Dorina Duma, :(n.r. Măștile) o să fie un sprijin pentru persoanele care nu și-au putut permite. Sunt măști de calitate, sunt măști care protejează cu adevărat”

Duma precizează că este vorba despre măști chirurgicale cu triplu strat.

Directorul DSP spune că momentan nu se știe când vor ajunge măștile la beneficiari, dar este de datoria primăriilor să le împartă în timp util.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.