Sunteti aici:AdministrativUPDATE / Soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, arestată pentru 30 de zile pentru fapte de corupţie

UPDATE / Soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, arestată pentru 30 de zile pentru fapte de corupţie

Publicat in data

Soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, Mihaiela Cordoş, referent la Spitalul Judeţean Cluj, a fost reţinută pentru 24 de ore de către procurorii DNA, fiind acuzată de trafic de influenţă în formă continuată, ea urmând să fie dusă astăzi la instanţa supremă, cu propunere de arestare preventivă.

Surse judiciare au declarat, vineri, pentru Mediafax că Mihaiela Cordoş a fost reţinută joi seară şi va fi dusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie întrucât în aceeaşi cauză este urmărit penal şi soţul acesteia, Alexandru Cordoş, care are calitatea de senator.

Senatorul Alexandru Cordoş, soţia acestuia, Mihaiela Cordoş, şi fiica lor Andreea au fost puşi sub urmărire penală de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

Mihaiela Cordoş, referent la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, este urmărită penal pentru trafic de influenţă, în formă continuată (26 acte materiale), în timp ce soţul şi fiica sa sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, începând cu noiembrie 2014, Mihaiela Cordoş a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din Spitalul Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi alte instituţii publice să obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

În perioada ianuarie – aprilie 2015, Mihaiela Cordoş a fost sprijinită şi de fiica sa, Andreea Alexandra Cordoş, care ştia că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile amintite, mai arătau procurorii.

Conform acestora, în 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, Andreea Cordoş a mers la locul de muncă al unei persoane şi i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical la Spitalul Clinic Judeţean Cluj. În alte două rânduri, aceasta a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-şi trafica influenţa pe lângă membrii comisiilor de examinare de la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.

Joi, la DNA- Serviciul Teritorial Cluj, au fost audiate atât Mihaiela Cordoş şi fiica acesteia, cât şi senatorul PSD Alexandru Cordoş, care s-a prezentat singur la sediul instituţiei, însoţit de un avocat care preciza că parlamentarul nu a fost citat de procurori, ci „a venit să vadă care-i treaba”.

De asemenea, joi în acest dosar au fost făcute percheziţiie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin, spunea că procurorii DNA au verificat modul de organizare a concursurilor de ocupare a unor posturi în cadrul instituţiei şi de întocmire a dosarelor de pensii şi pentru persoanele cu handicap. Ea preciza că procurorii au solicitat şi documente de la Serviciul Resurse Umane al unităţii spitaliceşti.

Potrivit acesteia, Mihaela Cordoş, soţia senatorului Alexandru Cordoş este angajată ca funcţionar, referent, la Serviciul de Resurse Umane al spitalului, de circa 20 de ani.

Surse din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj declarau că Mihaela Cordoş a făcut parte de mai multe ori din comisii de organizare a unor concursuri de posturi organizate în cadrul unităţii medicale.

Surse judiciare afirmau că senatorul Alexandru Cordoş a sunat-o şi i-a cerut fiicei sale să înapoieze banii unuia dintre cumpărătorii de influenţă, după ce a aflat că procurorii DNA fac mai multe percheziţii şi este vizată soţia sa.

În legătură cu acest caz, senatorul Cordoş a declarat, joi, corepondentului MEDIAFAX: „Am încredere că aceste acuzaţii nu sunt adevărate, am încredere în soţia mea, în familia mea. Faptul că lucrează la Resurse Umane, sigur că este obligată să vorbească cu multă lume, dar eu cred că aceste lucruri justiţia le va dovedi că nu sunt adevărate. În ceea ce mă priveşte, nu am nicio legătură cu aceste lucruri, este expunerea omului politic întotdeauna în această situaţie”.

UPDATE

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis arestarea Mihaielei Cordoș pentru o perioadă de 30 de zile.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Video: Politicienii bogați din Turda și legaturile lor

Turda, municipiul unde politicienii aflați la putere și familiile lor fac afaceri mega profitabile   Astăzi,...

Se vinde restaurantul cu vită/mici de aur, Transylvania Steak House – topul de pe lume

Se vinde restaurantul cu vită/mici de aur, Transylvania Steak House – topul de pe...

Din Mexic, liderul PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, își așteaptă sentința într-un dosar de trafic de influență. În pandemie „i-a căzut” în brațe un...

Patronul restaurantului care vinde hamburgeri în foiță de aur și președintele PSD Câmpia Turzii,...

Alte articole

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Video: Politicienii bogați din Turda și legaturile lor

Turda, municipiul unde politicienii aflați la putere și familiile lor fac afaceri mega profitabile   Astăzi,...

Se vinde restaurantul cu vită/mici de aur, Transylvania Steak House – topul de pe lume

Se vinde restaurantul cu vită/mici de aur, Transylvania Steak House – topul de pe...