Acasă Administrativ Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru 30 de zile. Primarul Capitalei este acuzat...

Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru 30 de zile. Primarul Capitalei este acuzat de procurorii DNA de luare de mita

Sorin Oprescu, retinut de procurorii anticoruptie dupa ce ar fi primit mita 25.000 de euro, a fost arestat preventiv, mandatul de arestare pentru 30 de zile fiind emis, duminica noapte, de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Potrivit DNA, in perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea Primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

Potrivit referatului DNA, un denuntator i-ar fi dat lui Oprescu mita de circa un milion de euro in timpul a circa 20 de vizite acasa la primarul Bucurestiului.

Conform anchetatorilor, Sorin Oprescu avea un aparat care bruia semnalul telefoanelor mobile in timp ce discuta despre primirea spagilor la el acasa, iar banii ii erau lasati sub o perna de pe canapeaua primarului.
Sambata seara, si fostul sofer al lui Oprescu a fost retinut de DNA. In acelasi dosar au fost retinuti si sefii Centrului Cultural “Palatele Brancovenesti“, Florin Supeala si Ruxandra Petroi Avasiloae, precum si Mircea Octavian Constantinescu, director in PMB.

sursa: ProTv

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version