dizabilitati

Plutonier major Ivan Claudian din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca antrenează tinerii cu dizabilități.

          Jandarmul este subofițer operativ la Detașamentul Antiterorist din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca. În timpul liber este președinte și antrenor la Club Sportiv Sentoky. Aici antrenează o grupă din care fac parte persoane cu dizabilități, nevăzători sau persoane cu sindromul Down.

         Plt. Maj Ivan Claudian deține centura neagră în Ju Jitsu și este practicant de kick-box. Acesta se ocupă de tinerii cu dizabilități din Cluj-Napoca de aproximativ patru ani. Îi învață atât tehnici de autoapărare, cât și para-karate pentru a participa la concursuri. De altfel, Ivan Claudian participă cu ei la competiții interne și internaționale, unde aceștia au obținut diferite premii.

         De asemenea, Plt. Maj Ivan Claudian a organizat o competiție internațională de para-karate la Cluj-Napoca. Anul acesta a avut loc cea de-a doua ediție a Cupei României și a Cupei Internaționale a Transilvaniei de para-karate.

         Una dintre persoanele antrenate de Plt. Maj Ivan Claudian este campioană națională. Urmează să participe în perioada 5-11 noiembrie 2018 la Campionatul Mondial de Para-Karate ce va avea loc în Madrid, Spania.

         Prin protocolul de colaborare cu Club Sportiv Sentoky, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca susține și promovează sportul pentru persoanele cu dizabilități, punând la dispoziție sala de sport pentru antrenamentul tinerilor cu nevoi speciale.

Te poate interesa și:

Tabăra Internațională de Judo pentru persoanele cu dizabilități

Sportivi cu dizabilități, la un campionat european de judo

Mai multe informații medicale pot fi citite pe Ziar Medical.

 

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din judeţul Cluj pe email!

Adresa de email:

Un serviciu oferit de către feedburner. Politica de confidenţialitate pentru abonaţi.