Penitenciarul Gherla

penitenciar

„Ziua sportului” va fi marcată în Penitenciarul Gherla, mâine 24.05.2013, unde va derula cea de-a III-a ediție a competiției sportive „Ziua sportului”, în care deținuții se vor întrece la fotbal-tenis alături de cele două selecționate ale penitenciarului, echipa de jucători profesioniști C.S. Victory Cluj-Napoca și două echipe reprezentative ale comunității locale.

Florin Purice, fost campion mondial la fotbal-tenis, a mai participat la competiții în interiorul Penitenciarului Gherla, alături de echipa în care evoluează și în Campionatul Național de Fotbal-Tenis și a fost puternic impresionat de primirea caldă pe care i-au făcut-o deținuții, de tehnica pe care o au aceștia și de spiritul de fairplay de care dau dovadă în timpul jocului, astfel încât a promis că revine cu plăcere ori de câte ori va avea ocazia.

La acest eveniment este invitat și reprezentantul Direcţiei Judeţene Pentru Sport și Tineret Cluj.

“Activităţile sportive reprezintă un domeniu de real interes în rândul populaţiei carcerale, care oferă valenţe educative semnificative pe lângă menţinerea tonusului fizic, componentă a procesului de echilibrare comportamentală a persoanelor private de libertate”, informează Dan Donciu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla.

Adelina Cujbă