sistem de irigatii
După 15 ani sistemul de irigații Cluj este repus în funcţiune, prin redeschiderea staţiei de pompare (SPA) din comuna Moldoveneşti, amenajarea Mihai Viteazul. Alimentarea cu apă se face din râul Arieş și este distribuită printr-un canal de 17 km lungime, deservind o suprafață de 5720 ha!
Încă din luna februarie am anunţat public că una dintre priorităţile noastre la nivel de judeţ este refacerea sistemului de irigații din zona Turda – Câmpia Turzii, sistem construit între anii 1968 şi 1972 pe râul Arieş, pe o suprafaţă de teren de 5.720 hectare, în localitățile Moldoveneşti, Mihai Viteazu, Călăraşi şi Turda.

Ne bucurăm că sistemul de irigaţii din zonă a fost repus în funcţiune, mai ales în contextul situaţiei dificile cu care se confruntă agricultorii în urma scăderii nivelului apelor freatice, creşterii fenomenului de secetă şi din cauza reducerii cantităţilor de precipitaţii căzute în ultimii zece ani, în special în perioadele de vegetaţie maximă a culturilor” arată parlamentarii PSD Cluj, deputaţii Cristina Burciu, Horia Nasra, Cornel Itu şi senatorul Vasile Ilea.

 

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din judeţul Cluj pe email!

Adresa de email:

Un serviciu oferit de către feedburner. Politica de confidenţialitate pentru abonaţi.