Sunteti aici:SocialConsiliul Civic Local a împlinit 10 ani. A fost prezent și Ambasadorul Franței în România

Consiliul Civic Local a împlinit 10 ani. A fost prezent și Ambasadorul Franței în România

Publicat in data

DSC_7521

Ambasadorul Franței în România, Philippe Gustin, și-a luat astăzi rămas bun de la clujeni și de la primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cu ocazia aniversării a zece ani de la înființarea Consiliului Civic Local. La acest eveniment a luat parte și Consulul Onorific al Franței, Pascal Fesneau.

Edilul orașului a declarat că va pierde un ambasador dar vor rămâne în perioada următoare prieteni.

„Am răspuns cu mare plăcere acestei duble ocazii, în primul rând de a fi prezent aici la moment aniversar pentru ceea ce înseamnă societatea civilă clujeană, zece ani de activitate a consiliului civic, și în al doilea rând onoarea de a fi alături de ambasadorul Franței în România, un adevărat prieten al României și a Clujului, și chiar dacă ne vom despărți în calitate de ambasador sunt sigur că vom rămâne în calitate de prieten al Clujului în perioada ce va urma”, a declarat Emil Boc.

Ambasadorul a declarat că este bucuros pentru faptul că la Cluj există un consul onorific, un institut francez și o comunitate de afaceri foarte dinamică care a creat un club de afaceri francofon.

„Sunt foarte trist pentru că este pentru mine ultima zi la Cluj în calitate de ambasador și foarte fericit pentru complimente. Sunt foarte bucuros că ați urmărit îndeaproape activitatea mea și ați identificat foarte bine proiectele care m-au pasionat în acești doi ani. Clujul este o mare capitală regională și avem norocul să avem la Cluj un consul onorific și un institut francez, o comunitate de afaceri foarte dinamică care a creat un club de afaceri francofon și avem aproape o mie de studenți francezi care studiază în Cluj, în special la medicină, care participă la viața orașului. Toate acestea crează un climat deosebit de bogat între francezi și români la Cluj, și sunt foarte bucuros că am venit astăzi aici cu ocazia a  zece ani de Consiliu Civic Local având astfel ocazia să felicit societatea civilă din Cluj”, a declarat Philippe Gustin.

El a mai vorbit despre cele două etape importante pe care trebuie să le parcurgă Clujul, 2015 când Cluj-Napoca va fi Capitală Europeană a Tineretului, și 2021 când Cluj-Napoca speră să fie Capitală Culturală Europeană.

 

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...