Sunteti aici:AdministrativCentru APIA inaugurat la Mociu. A fost prezent și Ministrul Agriculturii

Centru APIA inaugurat la Mociu. A fost prezent și Ministrul Agriculturii

Publicat in data

IMG_3439

Ministrul Agriculturii -“Se va pune accent pe centrele de colectare a produselor pentru  a diminua importurile de legume”

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a fost invitatul special, sâmbătă, 22 februarie, începând cu ora 11, la Primăriei Mociu pentru a inaugura centrul APIA din comuna clujeană.

Primit cu “pâine şi sare” de catre localnici în semn de mulţumire şi de tradiţie, ministrul a fost însoţit de colegii săi din Partidul Conservator, deputaţii Ioan Moldovan şi Mircea Irimie, Șerban Rădulescu (președinte PC Cluj) și Avram Gal (președinte PC Diaspora și președinte executiv PC Cluj)

Centrul local Apia din Mociu va facilita accesul la informaţii, fermierilor, cu privire la drepturile şi obligaţiile acestora pentru accesări de fonduri europene. Aici se vor putea depune cererile pentru ajutoare de stat şi CNDP – zootehnie de la registratură şi dosarele pentru cererile de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă depuse de către fermierii cu ferme de pînă la 50 ha.

Potrivit primarului comunei Mociu, Marton Horvath acest centru reprezintă o speranţă pentru cel puţin o mie de fermieri care din nefericire erau  obligaţi să parcurga  drumuri la diverse instituţii aflate la distanţă, şi care  din motive financiare sau din lipsă de cunoaştere renunţau la ocupaţia lor principală: agricultura.

Conform ministrului Daniel Constantin “Până acum fermierii trebuiau să parcurgă foarte mulţi kilometrii să ajungă la un centru APIA care nu era foarte potrivit.” De asemenea, acesta a insistat  să sublinieze că acest fermierii care au  exploataţii mici cuprieveniment nu este unul de factură politică sau electorală.

“Am lucrat in ministerul agriculturii din 2002, iar în 2009 eram director general la APIA şi de fiecare dată când mergeam în teritoriu prima întrebare era “Când ne plătiţi suvenţiile?”.Cât despre nse între unu şi cinci hectare, dar care se asociază şi au exploataţii în număr mai  mare de cinci hectare vor primi un sprijin mai mare pe suprafaţă. Se vor pune accent pe centrele de colectare a produselor pentru  a diminua importurile de legume. Iar din toamna 2014 va începe un proiect cu totul nou pentru  ramura de pomicultură”, a mai adăugat acesta.

Printre participanţi s-au mai numărat și secretarul de stat MADR George Turtoi, secretarul de stat în Ministerul Muncii Codrin Scutaru, directorul general APIA Dorel Gheorghe Benu, directorul general APDRP David Eugen Popescu, directorul OJPDRP Cluj Mariana Maier, directorul ANIF Cluj Iulia-Ana Balog.

Mihaela TRIF

IMG_3591

IMG_3402

 

 

INTRA IN DISCUTIE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...