zilele-filmului-polonez-la-cluj

Evenimentul „Zilele filmului polonez” a ajuns şi la Cluj. În perioada 12-14 aprilie, cinefilii clujeni sunt invitaţi la Cinematograful Victoria, unde vor rula filme dintre cele mai reprezentative pentru cinematografia poloneză.

Filmele care vor putea fi urmărite în cadrul evenimentului aparţin atât noii generaţii de regizori, cât şi regizorilor clasici.  Astfel, filmele artistice din cadrul programului vor fi prezentate în pereche, pentru a putea compara  viziunea unor artişti din generaţii diferite.

Unul dintre cele mai aşteptate filme este „În beznă”, în regia Agnieszkăi Holland, care a candidat la premiul Oscar în anul 2012. De asemenea, veţi putea viziona filmul „Róża”, în regia lui Wojtek Smarzowski, laureat al premiului „Vulturul de Aur” 2012 pentru cel mai bun film polonez şi al marelui premiu la Festivalul Filmului Central-European de la Mediaş.

Din categoria filmelor create de noua generaţie  de artişti, veţi putea urmări filmul „Cârtiţa”,  a regizorului polono-francez Rafael Lewandowsk.

Preţul unui bilet este de 10 lei la preţ întreg şi 5 lei cu reducere, pentru elevi şi studenţi. Un abonament cu 4 intrări costă 15 lei.

 

Alexandra Ormenişan

 

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din judeţul Cluj pe email!

Adresa de email:

Un serviciu oferit de către feedburner. Politica de confidenţialitate pentru abonaţi.