Sindicatele din administrația publică, la un pas de greva generală

By | Published | Niciun comentariu

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie va hotărî, în cadrul unei şedinţe a Biroului federal din data de 23.04.2015, data declanşării grevei generale timp de o zi în administraţia publică locală din România, urmând ca după aceasta, participanţii să stabilească data declanşării grevei generale pe termen nelimitat.

”Revendicările minimale şi decente ale categoriei de bugetari pe care îi reprezentăm, sunt:
1. Reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.
2. Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Deşi FNSA a declanşat conflictul de muncă şi a organizat o primă formă de protest menită să atragă atenţia guvernanţilor asupra situaţiei salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea în administraţia publică locală, faptul că sunt cea mai slab plătită categorie de salariaţi din sectorul bugetar, că veniturile majorităţii angajaţilor pe care îi reprezentăm plasază această categorie la limita subzistenţei, Guvernul României adoptă în continuare o atitudine sfidătoare faţă de problemele acestor salariaţi, manifestând nepăsare şi indiferenţă faţă de angajaţii din administraţia publică locală care sunt priviţi ca nişte slujitori fără drepturi şi cărora Statul Român nu are obligaţia de a le asigura un trai decent, nediscriminatoriu în comparaţie cu celelalte categorii de bugetari.” – se arată într-un comunicat al FNSA dat astăzi publicității.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *