Sunteti aici:SocialShogun-ul Adrian Sârbu, reţinut de procurorii DNA

Shogun-ul Adrian Sârbu, reţinut de procurorii DNA

Publicat in data

foto Mediafax

Omul de afaceri Adrian Sârbu a fost reţinut luni seara, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General, el fiind acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare, potrivit Agerpres. Adrian Sârbu a fost ridicat luni şi dus cu mandat la Parchetul General, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă că este acuzat în dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Group.

Adrian Sârbu afirmă că dosarul Mediafax are ca scop distrugerea instituţiilor media pe care le-a construit în ultimii 25 de ani, aşa cum se arată ăîntr-un comunicat postat de agenţia de presă în cursul serii de luni:

„Cazul Mediafax – Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituţii media pe care le-am construit în ultimii 25 de ani şi pecare le-am menţinut independente politic.

Scenariul pe care il execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF şi poliţiştii de urmărire penală, toţi sprijiniţi copios de SRI, urmăreste punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea şi forţarea lor sub şantajul menţinerii în arest pentru a mă denunţa drept marele instigator la evaziune fiscală şi spălare de bani al României, aşa cum Ponta a indicat în ieşirile lui publice încă de acum 1 an. În plan public, informaţii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiţă cunoscute sau acoperite, pentru a forţa decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul.

Un caz tipic de terorism de stat asupra unor instituţii media împinse spre lichidare sau vânzare către grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasă acţiune anti-evaziune şi spălare de bani.

În aceste circumstanţe, singura mea apărare este evidenţa bunului simţ:

În ultimii 25 de ani, am avut şansa, puterea şi talentul de a construi instituţii private de statură publică, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de români, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei ţări, am promovat principii stricte de guvernanţă corporatistă şi nu am încurajat niciodată spiritul infracţional în companiile mele. Am creat generaţii de profesionişti. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegând, împărţind cu ei ideile mele şi ceea ce am câştigat. Am fost singurul român care a avansat în poziţia de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru acţionarii mei şi pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au plătit numai în ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe către statul român.

Faptul că am ajuns obiectul defăimării unor impostori îmbătaţi de putere nu mă emoţionează. Cred cu tărie în statul de drept, în libertatea presei, în dreptul fiecărui om de a fi apărat de lege, dar şi în obligaţia fiecăruia de a se supune legilor acestei ţări. Începând cu mine. Preocuparea mea astăzi este în primul rând menţinerea în activitate a companiei Mediafax şi asigurarea unor condiţii decente de muncă pentru oamenii aflaţi sub o nedreaptă presiune financiară şi psihică în această campanie de represalii.”

La sfârşitul anului trecut, mai multe persoane au fost reţinute într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani referitor la Mediafax Group, trustul de presă deţinut de Adrian Sârbu.

Procurorii au arătat că Mediafax Group folosea terţe firme pentru plata parţială a angajaţilor pe drepturi de autor, dar acele firme aveau rolul de a acumula datorii în cascadă, ajungând în incapacitatea să plăteasca taxe şi impozite. Procurorii au cerut, în decembrie, arestarea preventivă a trei inculpaţi reţinuţi în acest caz – Grigoruţă Roxana Dorina, Dinu Sorin şi Chiş Dragoş.

Potrivit procurorilor, prejudiciul total produs bugetului de stat, ca urmare a relaţiilor evidenţiate în actele contabile ale Mediafax Grup şi Apropo Media cu mai multe firme care, potrivit procurorilor reprezintă operaţiuni fictive, se ridică la 16.809.964 lei.

Separat, în vara anului trecut, 11 persoane au fost reţinute în urma percheziţilor efectuate la 26 de adrese din Bucureşti şi judetul Ilfov, pentru destructurarea unui grup specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Prejudiciul adus statului în acest caz este estimat la 1,5 milioane de euro, iar sumele supuse procesului de spălare a banilor s-ar ridica la aproximativ 10.000.000 euro, potrivit unui comunicat al Parchetului.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...