Senatorul Cordoș, interpelare la guvern pentru locuitorii din comuna Mărișel

Senatorul Alexandru Cordoș a transmis o interpelare adresată Ministrului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională și Directorului Poștei Române pentru îmbunătățirea serviciilor Poștei Române în comuna Mărișel, județul Cluj.

Stimată doamnă Ministru, stimate domnule Director General,

În urma întâlnirilor avute cu reprezentanții comunei Mărișel din județul Cluj și a petițiilor sosite la biroul senatorial a reieșit faptul că serviciile poștale sunt deficitare pe fondul existenței unui singur factor poștal care să deservească comuna. Acest lucru se reflectă în mod negativ asupra duratei în care corespondența ajunge la destinatari și asupra confidențialității corespondenței deoarece, în multe situații, acesta ajunge la destinatar trecând pe la mai multe persoane.

Cu o suprafață montană locuibilă de peste 90 de kilometrii pătrați Mărișel este cea mai întinsă comună din țară. În această situație un singur poștaș nu poate deservi în mod eficient întreaga populație a comunei. Întinderea comunei ar justifica înființarea a cel puțin două oficii poștale care să acopere cererea de servicii poștale sau suplimentarea numărului de factori poștali alocați zonei. Deși s-au făcut mai multe demersuri în acest sens situația a rămas neschimbată, cetățenii comunei fiind hotărâți să protesteze în stradă.

Măsurile urgente care vor fi adoptate pentru îmbunătățirea serviciilor Poștei Române în comuna Mărișel, județul Cluj.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii