foto: Mediafax

Senatorul PSD, Alexandru Cordoş, a adresat astăzi o interpelare Ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, și Ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu-Marian Pop, cu privire la înființarea combinatului social de la Câmpia Turzii.

„Înființarea unui combinat social la Câmpia Turzii, ar crearea cel puţin 250 de locuri de muncă, angajații urmând a fi proprii lor patroni. Deşi finanțarea europeană destinată implementării proiectului s-a aprobat, banii pe care trebuia să îi investească statul român nu au fost alocaţiă. Valoarea totală a proiectului este de 7,2 milioane de euro. Menţionez faptul că administrația locală a făcut toate demersurile pentru stimularea creării de noi locuri de muncă în Câmpia Turzii şi Turda prin înfiinţarea acestui combinat”, se arată în interpelarea social-democratului clujean, care a cerut celor doi miniştri să facă cunoscute demersurile intreprinse pentru ducerea la bun sfârşit a acestui proiect.

Tot astăzi, Alexandru Cordoş a cerut Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Graţiela Leocadia Gavrilescu, un punct de vedere referitor la finalizarea în acest an a Centrului de Management Integrat al Deşeurilor de la Pata Rât.

„În nenumărate rânduri am atras atenţia asupra pericolului contaminării mediului din jurul municipiului Cluj-Napoca cu deşeuri menajere şi nemenajere. Construirea unui Centrul de Management Integrat al Deşeurilor la Pata Rât ar reprezenta o soluţie viabilă de lungă durată care ar fi rezolvat această problemă. În prezent, prin depăşirea capacităţii de stocare a deşeurilor, această locaţie s-a închis, obligând autorităţile la adoptarea unei soluţii prin deschiderea unor rampe temporare”, se arată în interpelarea senatorului.