Acasă Administrativ Şeful Institutului Oncologic din Cluj, Patriciu Achimaş-Cadariu, noua propunere pentru funcţia de...

Şeful Institutului Oncologic din Cluj, Patriciu Achimaş-Cadariu, noua propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

foto: transilvaniareporter.ro

Noua propunere a premierului desemnat, Dacian Cioloş, pentru postul de ministru al Sănătăţii este Patriciu Achimaş-Cadariu, şeful Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, după ce Andrei Baciu, propus iniţial pentru acest portofoliu, a fost retras.

Propunerea ca Patriciu Achimaş-Cadariu să preia conducerea Ministerului Sănătăţii a fost anunţată oficial, Biroul de presă al Guvernului precizând că nominalizarea a fost trimisă Parlamentului duminică seară de către premierul desemnat Dacian Cioloş.

„Nominalizarea pentru Ministerul Sănătăţii trimisă Parlamentului în această seară de către domnul Prim-ministru desemnat Dacian Cioloş este domnul conferenţiar universitar doctor Patriciu Achimaş-Cadariu, în prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca”, se menţionează în comunicatul transmis de Guvern.

În vârstă de 39 de ani, medicul Patriciu Achimaş-Cadariu conduce de trei ani Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca.

Patriciu Achimaş-Cadariu este directorul Institutului Oncologic ”Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, din februarie 2012. El are 39 de ani şi lucrează din 2006 la institutul clujean ca medic primar de ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică. El i-a succedat în funcţia de director al Institutului Oncologic lui Alexandru Irimie, care a fost ales rector al UMF Cluj-Napoca.

De asemenea, el este conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, la departamentul de Chirurgie Oncologică.

Propunerea iniţială a lui Dacian Cioloş pentru postul de ministru al Sănătăţii a fost Andrei Baciu, în vârstă de 29 de ani.

La câteva ore de la nominalizarea lui Baciu pentru Ministerul Sănătăţii, premierul desemnat a decis retragerea acestuia de pe lista miniştrilor.

”În urma controverselor apărute în spaţiul public, primul ministru desemnat a decis să nu îl mai includă pe Andrei Baciu pe lista propunerilor de miniştri care va fi trimisă la Parlament în această seară (duminică seară -n.r.)”, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

După anunţul premierului desemnat privind nominalizarea lui Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sănătăţii, pe Facebook au început să circule fotografii în care Andrei Baciu apărea în lenjerie intimă, ca model.

De asemenea, medici şi manageri de spitale s-au declarat contrariaţi la aflarea veştii că Andrei Baciu ar putea fi ministru al Sănătăţii, motivând că acesta nu are nici pregătirea şi nici experienţa necesare pentru a conduce o instituţie publică de dimensiunea şi cu greutatea celei pentru care a fost propus, care se ocupă de întreg sistemul sanitar.

sursa: Mediafax

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version