cel mai mare buget

Șefă de Centru DGASPC Cluj, angajată ilegal

Ca urmare a unui concurs pentru un post de psiholog organizat de DGASPC la Luna, în data de 19.08.2013,o persoană a fost declarată „respinsă”. Cu toate acestea, în mod ilegal, a fost angajată la un Centru din Gherla deși acel post nu fusese scos la concurs. În sistemul public, nicio persoană, indiferent de perioada pentru care a fost angajată, determinată sau nedeterminată, nu poate fi angajată decât în urma unui concurs  anunţat public.

Persoana respectivă a fost angajată în mod ilegal prin dispoziția nr. 757 din 30.08.2013, semnată doar de directorul DGASPC Cluj și neasumată de  nicio altă persoană din cadrul aparatului de specialitate al instituției.

Mai mult, această persoană a fost definitivată și, ulterior, promovată la Locuințele protejate Câțcău, cu un salariu brut de peste 4.100 lei. Ulterior, de asemenea ilegal, este avansată în cadrul DGASPC ca șef Centru Gherla, unitate de tip familial.

Președintele Consiliului Județean Cluj va demara procedura legală aferentă astfel încât întreaga sumă primită ilegal de persoana în cauză să fie recuperată, iar persoana care a dispus angajarea (directorul DGASPC) să răspundă personal.

În final, atașăm copia dispoziției de încadrare în funcția de psiholog la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Gherla, respectiv rezultatul concursului unde altă persoană a fost declarată „reușită”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii