Se întrevăd bani pentru aparate medicale de ultimă generaţie!

By | Published | Un comentariu

Pe masa de lucru a şedinţei Consiliului Judeţean Cluj din 31 august 2015 se găsesc două proiecte de hotărâri privind finanţarea achiziţionării de aparatură medicală de ultimă generaţie. Ea va fi cumpărată pentru Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca.

Unitatea sanitară se află sub autoritatea Institutului Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca. Hotărârea prevede alocarea sumei de 2.000.000 lei pentru achiziţionarea mai multor aparate medicale extrem de performante, precum: un computer tomograf, un turn de chirurgie mini-invazivă, un generator „Ethicon Endosurgery”, o trusă de chirurgie toracică, un aparat Roentgen mobil pentru secţia de Terapie Intensivă, respectiv un ecograf care foloseşte tehnologia EcoDopller.

Aparatură medicală va contribui la diagnosticarea rapidă şi precoce a pacienţilor cu cancer pulmonar, respectiv la monitorizarea şi tratarea cu o rată de succes mult mai ridicată, a celor aproape 25.000 de persoane care se adresează anual, pentru o consultaţie, serviciului ambulatoriu, precum şi a celor circa 5.500 pacienţi care se internează, în fiecare an, în sistem de spitalizare continuă.

În plus, pentru Institutul Inimii, Consiliului Judeţean Cluj dorește să aloce în cadrul unui program de finanţare multianual (2015-2017), suma de 550.000 lei. Aceasta va fi folosită pentru achiziţionarea unui aparat digital radiodiagnostic fix mobil de înaltă performanţă. În acest moment Institutul Inimii deţine două aparate de radiodiagnostic de acest gen, dar care sunt foarte uzate din punct de vedere fizic şi moral.

1 Response

  1. Echipamente spune:

    aparatura din spitalele din Romania este invechita si trebuie inlocuita! Avem nevoie de aparatura si echipamente moderne pentru a putea aplica tehnicile moderne

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *