Sunteti aici:AdministrativScandal în partidul lui Mircea Geoană de la Cluj. Mircia Giurgiu, președintele PSRO Cluj, acuzat de nepotism şi că l-a "executat" pe preşedintele executiv al filialei

Scandal în partidul lui Mircea Geoană de la Cluj. Mircia Giurgiu, președintele PSRO Cluj, acuzat de nepotism şi că l-a „executat” pe preşedintele executiv al filialei

Publicat in data

Mircia Giurgiu, președintele PSRO Cluj, l-a exilat pe Ruxan Roșca, președintele executiv al filialei, pe ultimul loc al candidaţilor pentru Consiliul local Cluj-Napoca, cu o zi înainte de finalizarea listelor.

“A fost o înțelegere la București, cu Mircea Geoană, pentru a dezvolta PSRO în județul Cluj, construind filiale. Zis și făcut. Problema este că m-am trezit înainte cu o zi de termenul limita de accesare a dosarelor pentru candidaturi cu o ședință a Biroului Executiv, în care am fost anunțat că am fost pus pe ultimul loc pe lista de candidați, neexistând vreo conferință municipală sau județeană la Cluj-Napoca care să confirme că s-a înființat o filială la nivel municipal sau județean în Cluj. La acea ședință am asistat 14 persoane, cu mine inclusiv, restul fiind doar rude de ale sindicalistului.” a declarat Roşca.

“Noi ne-am ținut de cuvânt, prin faptul că am construit filialele respective, am depus dosare la 95% dintre acestea și am adus diferiți președinți și consilieri, de la PSD ș.a., care s-au trezit că nu mai pot veni împreună cu mine că trebuiau să își depună dosarele și nu mai avea posibilitatea. Sunt de părere că acesta a fost motivul pentru care a fost lăsată finalizarea de candidaturi la consiliul local și județean pe ultima sută de metri”, a declarat preşedintele executiv PSRO Cluj.

“Am spus să îl sun pe Geoană, să văd ce are sindicalistul, de a înnebunit, și nu mi-a mai răspuns la telefon. Pe urmă l-am sunat direct pe Giurgiu, să văd ce și cum, de la care aflu că de fapt, chiar Mircea Geoană i-a spus acestuia să mă ridice, de pe locul pe care eram. Acest lucru m-a enervat și mai tare și m-a îndemnat să îi spun verde în față. Cum adică să mă ridice Giurgiu pe mine? În condițiile în care i-am tot solicitat conferințele acestea și nu a fost de acord nicicum să le facă, și mai ales, având un total alt punct de vedere vis-a-vis de modul în care s-au gestionat situațiile cu semnăturile pentru simpatizanți în înscrierea partidului”, mărturisește Ruxan Roșca.

În ceea ce privește favorizarea rudelor lui Mircia Giurgiu, în defavoarea sa, Roșca declară cu sarcasm: “Frustrant este și că cel care este acum cap de listă la municipiu are nu mai mult de două săptămâni “vechime” în acest partid, pe care eu îl numesc turist, că a venit de maxim trei ori și care are contract cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, fiind practic în conflict de interese, în cazul în care se materializează mandatul lui de consilier local. Până la urmă așa s-a ajuns la această situație penibilă, punându-și numai “neamurile” pe listă, iar motivul pentru care el nu a reușit să își depună candidaturile conform planului este că nu a știut pe cine să pună și cum, în condițiile în care persoana care răspunde de întocmirea dosarelor pentru candidaturi este o nepoată de a lui, în vârstă de 19 ani”.

Potrivit lui Ruxan Roșca, Giurgiu este acuzat că şi-a pus şi prietenii în fruntea listelor.

“Am decis să plec din partid în momentul în care am realizat că modul în care s-a făcut strângerea de semnături nu este, să zicem, tocmai ortodox”, a exclamat Ruxan Roșca.

Mircia Giurgiu, neagă implicarea sau intervenția de orice fel a lui Mircea Geoană în vreo filială. Acesta spune că trimiterea lui Roşca pe ultimul loc al lşistei de consilieri s-a făcut în urma unui vot secret.

“El a dorit să fie pus fără să fie votat. Trebuia să participe și el când s-a votat. Eu nu am nicio legătură cu punerea lui în capătul listei, fiecare a pus cum a dorit”, a declarat Mircia Giurgiu pentru ClujManifest.

Laura Ciobăniţă

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...