Satu Mare, județul cu cele mai puține cazuri de COVID-19

La ora actuală, Satu Mare este județul în care s-au înregistrat cele mai puține cazuri de infectare cu noul coronavirus. Județul nu mai are cazuri de COVID-19 de aproape o săptămână.

Încă de la începutul pandemiei, Satu Mare a efectuat 10.000 de teste din care doar 82 au fost confirmați pozitiv. Satu Mare este județul cu cel mai mic număr de cazuri cu SARS-CoV2 din țara noastră.

Ovidiu trăieşte în Satu Mare şi este directorul comercial al unei pizerii din oraşul Satu Mare şi spune că atât el, cât şi clienţii restaurantului unde lucrează, respectă toate regulile impuse de autorităţi. Aşa au scăpat de îmbolnăvire, scrie Mediafax.

„Drumurile sunt pustii. Toată lumea stă acasă şi conştientizează faptul că e foarte important să stea acasă ca să evite contaminarea. La aceste ore, centrul oraşului ar fi trebuit să fie plin, în special de tineri”, explică Ovidiu Oanţa.

Cum a reuşit Satu Mare să înregistreze cele mai puţine îmbolnăviri de la debutul pandemiei? „La noi, toate normele de igienă se respectă şi ăsta este un punct forte.(…) Toţi angajaţii poartă măşti şi mănuşi şi dezinfectăm toate obiectele cu care intrăm în contact, de câte ori este nevoie. Şi ăsta e un lucru care dovedeşte că Satu Mare are cel mai mic număr de cazuri de Covid”, a mai afirmat Ovidiu Oanţa.

Radu Bud, prefectul județului spune că statisticile nu îl liniștesc chiar dacă măsurile de prevenire a virusului ajută.

„E o statistică bună, dar noi o privim cu multă rezervă.(…) De câte ori apare câte un caz nou, pozitiv, în minutele următoare se declanşează deja ancheta epidemiologică, astfel încât să putem afla în cel mai scurt timp care este sursa şi care sunt contacţii direcţi”.

 

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii