Săptămâna trecută, peste o sută de şoferi clujeni au rămas pietoni

În perioada 22 – 28 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost prezenţi în mijlocul comunităţii pentru a preveni şi combate activităţile ilicite.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 203 controale, 42 de filtre şi 3 percheziţii.

În urma acţiunilor, au fost constatate 30 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 24 în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 25 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni şi au fost puse în aplicare 3 mandate de executare a pedepsei închisorii.
De asemenea, au fost aplicate 1.048 de sancţiuni contravenţionale şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 5.400 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991, 23 de sancţiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 8 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 837 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 236 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 3 pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 76 de permise de conducere şi au retras 36 de certificate de înmatriculare auto.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.