Sănătatea românilor nu are preţ în faţa deputaţilor

Proiectul Legii Antifumat, initiat de Aurelia Cristea, deputat al organizatiei clujne a PSD, suporta amanari continue din partea membrilor Comisiei de Sanatate a Camerei Deputatilor.

“Modul in care acestia trateaza problema este o dezamagire pentru mine. Nu se vrea a se intelege ca este vorba de sanatatea romanilor. Practic este o sfidare”.

Pentru a doua oara in interval de o luna votarea legii a fost amanata in Camera. Cristea considera ca o parte dintre deputati nu au înţeles nimic din vocea străzii: “S-a întîmplat ceea ce speram că nu se va  întîmpla, uitand sau nevrand sa luam aminte la lecţiile dure pe care ni le-a dat viaţa şi strada în ultima vreme. Este vorba de un proiect de lege cinstit, corect, onest pentru sănătatea populaţiei, un proiect care a fost din nou “trîntit”, aparent fără motiv”.

“Proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.349)2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun a căzut, se pare, victima aranjamentelor din umbră.

Ceea ce s-a întîmplat astăzi în Parlamentul României, la Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor, este inadmisibil într-o instituţie cheie dintr-un stat membru al Uniunii Europeane!

Neorganizarea fără motiv şi pe ultima sută de metri a întîlnirii Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor şi amînarea în acest fel a unei legi foarte importante pentru sănătatea românilor, pentru a doua oară într-o lună, este o sfidare la adresa transparenţei, a regulilor parlamentare şi a cetăţeanului de rînd, preocupat pe bună dreptate de sănătatea publică. Colegilor din Comisia de Sănătate aş vrea să le transmit atît: nu avem cum să recuperăm încrederea în clasa politică şi în Parlament în lipsa transparenţei şi a unor proceduri clare. Pînă cînd nu învăţăm ce înseamnă respect pentru lege şi cetăţean nu vom fi respectaţi ca parlamentari!’’ considera Aurelia Cristea.

Zilnic, in România, 90 de oameni sunt victime ale acestui viciu, echivalentul. Asta înseamnă că la fiecare 15 minute, un român moare din cauza fumatului. Statisticile arata ca mai bine de jumatate din fumători vor muri de boli legate de fumat, dacă nu renunţă”, se arată în expunerea  proiectului de lege.

Dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene in 18 este interzis fumatul fumatul în spaţiile publice închise, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

CM

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.