foto: Cluj Manifest

O scenă desprinsă parcă dintr-un film poliţist a avut loc ieri, pe Dealul Cetățuia, din Cluj-Napoca. Radu (atât a acceptat să ne dezvăluie din numele său), în vârstă de 28 de ani şi student la o facultate din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai îşi plimba liniştit câinele când, la un moment dat, animalul său de companie a fost atacat de un alt patruped. Disperat, Radu i-a tras aceluia un picior, ca să-l alunge, fapt ce l-a întărâtat peste măsură pe stăpânul câinelui “agresor”. Astfel, nici una, nici două, acesta s-a repezit la student şi i-a fracturat nasul cu o lovitură puternică aplicată cu pumnul. Şocat de forţa loviturii încasate, studentul a apucat să-i spună doar atât: “Domnule, eşti tâmpit, sun la poliţie!”, moment în care agresorul a luat-o la fugă, dispărând fără urmă. Apoi tânărul a sunat la numărul de urgenţă 112 şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă l-a transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru primele îngrijiri. După ce i-au fost acordate primele îngrijiri, medicii l-au trimis şi la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială, unde i-a fost dat diagnosticul de fractură de piramidă nazală.

Ajuns, într-un târziu, cu chiu, cu vai acasă, Radu nu s-a dat bătut. Astfel, cunoscând numele câinelui care-l atacase pe al său, a dat alarma pe Facebook, în rândul grupurilor de proprietari şi iubitori de câini. Rezultatul a fost cu totul surprinzător: agresorul a fost descoperit, cu toate coordonatele sale, în doar câteva minute. El nu a acceptat să ne dezvăluie identitatea acestuia, mulţumindu-se să declare că e vorba de un clujean în vârstă de 40 de ani, pe care-l va face să plătească scump, în instanţă, pentru gestul său.

Astăzi, Radu s-a prezentat la Institutul de Medicină Legală din Cluj pentru a-i fi eliberat certificatul constatator al agresiunii, fără de care legea nu-i permite să facă plângere penală împotriva bătăuşului. Însă – ghinion! Radu nu avea la el cartea de identitate, fiindcă şi-o pierduse în urmă cu două săptămâni. Astfel, medicii legişti l-au sfătuit să mai aştepte cu plângerea câteva zile, până când Poliţia Municipiului Cluj-Napoca îi va elibera un nou act. Conform afirmaţiei acestora, făcută reporterului ClujManifest, după consult, dată fiind gravitatea loviturii, certificatul medico-legal va conţine o recomandare de minim două săptămâni de îngrijiri medicale.

Sorin Grecu

Drept la replică
Persoana agresată, R.T. s-a adresat redacției ClujManifest și a dorit să facă următoarele precizări:

„Nu am lovit cainele agresorului meu, și nu am fost lovit odată, ci de doua ori, odată cu pumnul în ochi, și a doua oară cu capul în nas”