Romii cer alegeri anticipate și reformarea clasei politice

Mai multe organizaţii ale romilor din Transilvania cer, de Ziua Internaţională a Romilor, declanşarea alegerilor anticipate, considerând că este nevoie de o reformă a clasei politice, şi lansează sloganul ”România faptelor bune făcute pentru romi”.

Organizaţiile de romi din Transilvania spun că integrarea în societate a membrilor acestei etnii s-a făcut doar pe hârtie, prin seminarii, conferinţe şi doar prin promisiuni.

”Cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, tragem un semn de alarmă către Preşedinţie, Guvern, autorităţile publice, pe motiv că integrarea romilor din România nu s-a făcut cu fapte, ci au avut loc doar protocoale pe hârtie, seminarii, conferinţe şi promisiuni. De aceea credem că a venit momentul să lansăm sloganul «România faptelor bune pentru romi» şi să cerem declanşarea alegerilor anticipate, considerând că este nevoie de o reformă a clasei politice. Dorim să nu se piardă sentimentul înregistrat la alegerile prezidenţiale de anul trecut. Romii din România au nevoie de o integrare prin fapte bune”, se arată într-un comunicat al organizaţiilor de romi din Transilvania.

Aceştia acuză discriminarea faţă de romi, proiectele fără impact și activitatea ineficientă a aleşilor romilor în Parlament.

”Romii sunt băgaţi în seamnă de partidele politice româneşti doar în perioada alegerilor, cu promisiuni. Sunt comunităţi de romi în România care trăiesc ca în Africa, într-o Românie europeană. România are probleme cu primirea în spaţiul Schengen şi din cauza romilor care, ajunşi în state europene, au creat o imagine proastă României, dar şi romilor din România”, arată Aurel Pascu, reprezentant al Fundaţiei Roma Umanitate Cluj-Napoca.

Comunicatul este semnat de Asociaţia Romilor din Transilvania, Centrul Creştin al Romilor din Transilvania, Organizaţia Etnică a Romilor din România, Uniunea Romilor din Transilvania, Asociaţia pentru dezvoltarea economiei sociale, Fundaţia Roma Umanitate, Gipsy Media.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.