Românii în şomaj tehnic, refuzaţi de medici. Apar ca fiind neasigurați

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

O parte din românii care au fost trimişi în şomaj tehnic nu au acces lamedic deoarece apar ca fiind neasigurați în sistemul public de sănătate.

Valentina Saygo, expert contabil, a declarat că este o problemă a bazelor de date şi transmiterea informaţiilor de la ANAF către Casa de Sănătate, care au invalidat calitatea de asigurat la data la care angajatul a intrat în şomaj tehnic.

Cei aflați în această situație și-au rezolvat problemele prin solicitarea de adeverinţă de salariat din partea angajatorului, pentru că în România sistemele informatice ale instituțiilor nu comunică.

Angajatorii au solicitat caselor de sănătate clarificarea situaţiei, dar casele de sănătate au cerut întocmirea de declaraţii rectificative pentru toţi salariaţii şi pentru întreaga perioadă – din 16 martie până în prezent. Casa de sănătate este inflexibilă la orice soluţie eficientă, în contextul digitalizării la nivel naţional şi consideră că declaraţiile sunt întocmite greşit. Mai mult, site-ul casei de sănătate funcţionează defectuos şi angajaţii nu pot fi verificaţi! Din păcate, rectificarea necesită modificarea calităţii de asigurat manual, deoarece softurile actuale nu sunt adaptate la această anomalie, afirmă Saygo.

Casele judeţene de pensii au reacţionat la aceste situaţii şi au transmis că ele pot fi rezolvate fie prin depunerea unor declaraţii rectificative, de către contabili, fie, pentru urgenţe, prin transmiterea unei adeverinţe de salariat.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău