alin tise banner

Rezultate slabe la titularizare 2015. Județul Cluj are cel mai mare procent de note peste 7.

Rata de promovare la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar la nivel național este cu peste 6 procente mai mică decât în 2014, înainte de depunerea contestaţiilor.

Procentul de promovabilitate la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din data de 15 iulie este de peste 73%. Din aceștia doar 37% au media de angajare.

La concurs au participat 20.570 de candidaţi iar 92 de lucrări au fost anulate la centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs, astfel că numărul candidaţilor cu note a fost 20.478.

În timp ce 5.323 de participanţi au luat note sub 5, nota 10 a fost obținută de 40 de candidaţi.  Dintre cei ramași, 7.649 de candidaţi au obţinut note între 7 şi 10, iar 7.434 de candidaţi au obţinut note între 5 şi 7.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului

Cel mai ridicat procent al notelor peste 7 s-a înregistrat în judeţul Cluj (48%), iar cel mai scăzut, în judeţul Călăraşi (18,47%).

Contestaţiile la proba scrisă se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene astăzi, 20 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv marţi, 21 iulie, până la ora 15:00.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 27 şi 28 iulie.

 

Adaugati comentarii