Recunoștință pentru un câine campion: Jos pălăria pentru Slow!

Cluj-Napoca a fost în week-end locul de întîlnire a câinilor de rasă din toată lumea. Împărțiți în patru expoziții, cele mai frumoase și talentate exemplare din peste 300 de rase de câini au cucerit inima clujenilor.

Evenimentul organizat de Asociația Chinologică Napoca a constat în importante manifestari chinologice in cadrul careia au fost: patru expozitii canine ( 2XCAC si 2XCACIB) precum și un bogat program demonstrativ de dresaj menit să contribuie la pomovarea fenomenului chinologic, a relației om-câine, creșterea simtului civic, respect și toleranță și nu în ultimul rând să îmbunătățească imaginea acestui fenomen in rândul clujenilor și a autorităților locale în direcția implementării unor reguli comunitare care să situeze Clujul în rândul oraselor Europene și din perspectivă chinologică

P2210423 (Small)

Peste 600 de câini la fiecare din cele patru expoziții

Incinta centrului expozițional Expo Transilvnaia s-a dovedit neîncăpător pentru numeroșii câini dar și pentru clujenii care s-au înghesuit să ia parte de la expoziție și la demonstrațiile de dresaj. Copiii au fost desigur cei mai încântați, dar și adulții au apreciat spectacolul șu au admirat exemplarele canine deosebite. Stăpânii au fost deschiși și au împărtășit vizitatorilor informații și sfaturi despre câini și creșterea acestora.

Acest eveniment organizat de Asociația Chinologică Napoca găzduiește competiții naționale și internaționale și de la an la an sunt tot mai mulți câini de o valoare tot mai mare.

La competiția națională organizată duminică dimineață au participat 610 câini, iar la competiția internațională de duminică după-masă au participat 640 de câini.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Din totalul câinilor participați la expoziția internațională 210 au fost din afara țării, provenind din 18 țări. Au fost câini veniți nu doar din România și din țările vecine, ci și câini veniți din Finlanda, Portugalia, Spania sau Franța. Asociația Chinologică Napoca a avut bunăvoința să le ofere cadou , produse tradiționale românești oaspeților veniți de la mare depărtare.

Evenimentul a avut ca scop principal arbitrarea câinilor cu pedigree înscriși în concurs (expoziție de frumusețe), acordarea titlurilor de cel mai frumos câine al grupei (Best of Group) și cel mai frumos exemplar al expoziției (Best in Show) în urma arbitrarilor făcute de 7 arbitrii de competență internațională din țară și de peste hotare (Elveția, Spania, Ungaria și România). Pe lângă expoziția in sine, vizitatorii se pot bucura de demonstratii de dresaj

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arbitrarea unei expoziții organizate sub egida Federației Chinologice Internaționale se face pe sexe și în cadrul acestora pe grupe de vârstă. Astfel este clasa Baby pentru câini între 3-6 luni, clasa Puppy pentru câini cu vârste cuprinse între 6-9 luni, clasa Junior pentru câini cu vârsta cuprinsă între 9-18 luni, clasa Intermediară pentru câini cu vârsta cuprinsă între 18-24 de luni, clasa Deschisă pentru câini cu vârsta peste 15 luni, Clasa muncă pentru rasele la care Federația prevede și probe de muncă și care au obținut un certificat recunoscut de către Federația Chinologică Internațională, clasa Veterani pentru câini cu vârsta peste 8 ani și clasa Campioni pentru câini care au obținut după vârsta de 15 luni un titlu de campion național într-una din țările membre al Federației Chinologice Internaționale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Expoziția de duminică dimineața a afost o expoziție națională cu acordarea titlului de Certificat Aptitudini Campion (CAC). Expoziția a fost organizată de Aociația Chinologică Napoca sub egida Federației Naționale, membră a Federației Chinologice Internaționale. Rasele recunoscute de Federația Internațională sunt împărțite în 10 grupe. Pentru fiecare din acest 10 grupe s-a ales câte un câștigător.

Din cei 600 de câini prezenți la expoziție, s-au ales 10 câștigători pentru fiecare din cele 10 grupe. De asemenea, a fost premiată și clasă Junior, câini cu vârsta cuprinsă între 9-18 luni și care sunt suficienți dezvoltați pentru a determina dacă sunt câini de perspectivă. Astfel, a fost desemnat și un câștigător Junior din fiecare grupă. Din cei 10 câștigători a fost ales cel mai frumos câine al expoziției.

Recunoștință pentru câinele Slow la retragerea din activitate

Federația Națională de Chinologie a decis să-i acorde titlul de Campion Național Vetaran ciobănescului belgian Slow, antrenat de dresorul clujean, Ciprian Cordoș.

”Slow și-a încetat azi activitatea competițională. Se retrage din activitatea competițională la vârsta de 8 ani. A făcut foarte multe de-a lungul vieții. Atunci când am văzut acest cățel am fost mișcat să văd cu câtă bucurie execută toate comenzile. Am văzut plăcere și dăruire pentru tot ceea ce el a fost învățat. Relația specială dintre Slow și dresorul său demonstrează ceea ce federația Chinologică dorește să transmită și anume relația deosebită dintre om și animal. Pentru acest câine și pentru această relație deosebită federația îi acordă lui Slow și stăpânului său, Ciprian, titlul de campion național veteran. Astfel întrega sa activitate să se încununeze cu această recompensă bine-meritată și așteptată”, a fost mesajul organizatorilor la înmânarea diplomei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slow are 8 ani și multe titluri și laude în palmares. Este un câine cu o dorință foarte mare de lucru, extrem de energic. Împreună cu stăpânul său a aprticipat la numeroase competiții și demonstrații de dresaj. Examenele absolvite de Slow până în acest moment sunt în număr de 11. De 3 ori a absolvit examenul de dresaj, proba de disciplină, în toate cele trei examene urcând pe podium. A participat în 2010 și 2013 la Campionatele Mondiale. Slow și Cipri au participat la peste 40 de demonstrații de dresaj.

Ciprian Cordoș și Slow au participat în 2012 și la emisiunea televizată Românii au talent, acolo unde au reușit să ajungă până în semifinale.
Rezultate in examene si competitii de dresaj:
– examen BH
– Examen Mondioring I – locul I (Arad)
– Examen Mondioring II
– Campion National 2012, Mondioring II
– 2 participari la Campionatuele Mondiale FMBB 2010 Germania si 2013 Slovenia
– locul 3 in semifinala “Romanii au Talent 2012”

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii