Recomandări pentru vacanțe de iarnă în siguranță

A început perioada sejururilor de iarnă în străinătate. Cum tot mai mulți dintre noi facem cumpărăturile de bilete de avion, ori de cazare în vacanță de pe internet, venim cu recomandări, de care ar trebui să ținem cont cu toții.

Este important să vă informați, să fiți la curent cu noutățile privind nivelul de siguranță, legislația și obiceiurile din acea țară, atunci când urmează să călătoriți în străinătate.

Nu este recomandat să vă aventurați în regiuni puțin populate, cu trafic turistic scăzut.

Procurați-vă adresele, telefoanele ambasadelor sau consulatelor țării noastre din statele în care urmează să vă petreceți sejurul mult așteptat, pentru a putea solicita asistență consulară de specialitate, în caz de nevoie. Aceste informații vă sunt puse la dispoziție de Ministerul Afacerilor Externe — www.mae.ro!

Verificați agenția de turism de la care urmează să achiziționați biletele pentru vacanță și nu vă lăsați atrași de prețurile tentante, întrucât ofertele ‘generoase’ pot fi înșelătoare.

Dacă urmează să călătoriți cu avionul, nu păstrați obiecte de valoare (telefoane, tablete, notebook-uri, aparate foto sau de filmat, etc.) în bagajele pentru cală!

Minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali.

Este util să știți dacă emițătorul cardului dumneavoastră are sucursale în stațiunea/orașul în care călătoriți, sau dacă veți găsi bănci deschise în week-end.

Schimbați banii numai la unitățile bancare ori la schimburi valutare autorizate și nu vă lăsați atrași de cursul avantajos pe care vi l-ar putea oferi persoane care vă abordează pe stradă.

Asigurarea de sănătate în cazul unei călătorii în afara țării este importantă, mai ales că unele destinații exotice impun condiții de sănătate speciale.

Dacă vă aflați în dificultate în străinătate, contactați ambasada sau consulatul României pentru a putea beneficia de asistență consulară de specialitate, în conformitate cu legislația în vigoare.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare