Sunteti aici:StiriRBC Imobiliare, o agenţie de doi lei. Pierderi de zeci de mii de lei şi zeci de angajaţi, doar pe foaie

RBC Imobiliare, o agenţie de doi lei. Pierderi de zeci de mii de lei şi zeci de angajaţi, doar pe foaie

Publicat in data

Este cunoscut faptul ca piata imobliliara din Cluj-Napoca si-a revenit dupa criza din anul 2008, pretul apartamentelor fiind intr-o continua crestere. Cu toate acestea, nu toate agentiile imobiliare din oras se pot lauda cu cresterea cifrei de afaceri, existand unii care, poate din amatorism sau din lipsa de experienta, nu reusesc mare lucru pe piata, chiar daca cererea este in continuare foarte mare.

Profit de aprozar, nume de agentie imobiliara

Potrivit cifrelor facute publice de catre autoritatile fiscale, in momentul maxim de glorie, RBC Imobiliare a inregistrat o cifra de afaceri de 99.000 de lei, adica putin peste 20.000 de euro. Suma pare initial impresionanta pentru un patron de ABC de cartier, dar cand ne gandim ca este vorba despre o agentie imobiliara, este clar ca reprezentantii „companiei” n-au reusit sa intermedieze mare lucru in anul 2013, an considerat de catre specialisti unul de redresiune economica.  Cu un profit de 9000 de lei, adica mai putin decat cat castiga  o femeie de serviciu pe jumatate de sezon, anul 2013 a reprezentat totusi un salt impresionant in cifra de afaceri al agentiei de apartament RBC Imobiliare, in conditiile in care in 2012, anul infiintarii, se puteau lauda cu un profi de 900 de lei, adica putin peste 200 de euro.

Se lauda cu zeci de angajati dar de fapt sunt doar trei. Printre care doi patroni

Interesant este de vazut, totusi, de unde atatia mebrii in echipa „RBC”, din moment ce doar trei persoane din firma se afla in evidenta agentiilor fiscale.

Astfel, daca „echipa” de la RBC numara nu mai putin de 12 agenti, cu tot cu asociati, de remarcat este faptul ca in evidentele fiscale, cel putin la nivelul anului 2014, doar trei angajati figurau pe statul de plata al companiei. Sa fie vorba oare despre o eventuala eludare a prevederilor fiscale sau doar o tentantiva de impresionare a adversarului? Nu se stie, lasam insa cititorii sa traga concluziile.

Si mai interesant de atat este faptul ca tinerii absolventi sunt invitati sa se alature „echipei” RBC Imobiliare, fiind ademeniti cu promisiunea unui „salariu fix” , „comisioane”, „bonusuri” si „cadouri”, in conditiile in care societatea este la limita subzistentei si abia reuseste sa-si plateasca salariile de directori ale asociatilor Campeanu Cosmin si Staicu Robert Bogdan Patrice.

Puteti citi mai jos anuntul „de angajare” postat de cei de la RBC Imobiliare prin care tinerii creduli sunt invitati sa li se alature:

„Intr-un mediu din ce in ce mai activ pe piata imobiliara, RBC Imobiliare impreuna cu echipa sa isi propun sa ofere clientilor sai un lucru banal, un lucru uitat de mult, servicii de calitate.

Daca doresti sa te alaturi unei echipe tinere, unei echipe orientate spre performanta atunci trimite-ne acum CV-ul tau cu ajutorul formularului de mai jos. Nu trebuie sa ai o pregatire prealabila, singurul lucru pe care il cerem de la tine este dorinta de a invata. Viitorii tai colegi de la RBC Imobiliare isi vor dedica timpul pentru instruirea ta si initierea in poate unul din cele mai vibrante domenii de munca din Cluj Napoca.

Ce iti oferim in schimb? Iti oferim un mediu placut de munca intr-un sediu modern situat in cartierul Marasti, un mediu linistit de munca, unde vom face tot posibilul sa zambesti in fiecare zi. Ai posibilitatea de a iti crea propriul program de munca, iar daca esti student te asteptam cu drag sa iti faci la noi internshipul sau practica. Pe langa toate acestea primesti bineinteles salariu fix, comisioane, bonusuri si cadouri pentru cei mai buni angajati ai lunii. Banuim ca nu mai este nevoie sa iti spunem ca beneficiezi de masina de firma pentru deplasari, calculator, iar suportul tehnic este de 100% in cazul in care ai o idee cat de mica, dar geniala”

Cea mai slaba agentie imobiliara, dupa cifra de afaceri

In tot Clujul daca ar fi sa cautam, este greu de gasit o agentie imobiliara cu indicatori economici mai slabi  decat RBC Imobiliare, asta doar la capitolul performante economice. Pur si simplu „agentia” nu reuseste decat sa stranga datorii dupa datorii, in conditiile in care profitul trece de la o suma care oricum era infima, la pierderi impresionante, de ordinul zecilor de mii de lei.

Acesta esta cazul si in ultimul an in care exista evidente contabile facute publice, si anume in 2014. Astfel, daca in 2013 societatea reusea abia un profit de 8000 si ceva de lei, adica mai putin decat ar realiza o toneta de inghetata, avand capitaluri proprii de circa 9000 de lei si datorii de tot atata, anul 2014 a vazut o continua scadere a cifrei de afaceri, ajungandu-se la pierderi de peste 59.000 de lei si o diminuare a capitalurilor proprii de mai bine de 49.000 de lei.

Acestea fiind spuse, nu ne ramane decat sa redam din textul de agatat clienti prin care se recomanda aceasta ghereta de apartament in fata potentialilor clujeni, nestiutori in ale imobiliarelor.

„Sa cumperi sau sa inchiriezi nu este chiar atat de simplu, iar noi stim acest aspect, astfel venim in intampinarea ta cu o echipa experimentata de consilieri, care vor avea grija ca investitia pe care o vei face sa fie una profitabila in timp. Investiti inteligent!”. Cam asa isi racoleaza clientii firma cu pierderi de zeci de mii de lei.

articol preluat de pe Buna Ziua Cluj )

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...