Razie la Turda: amenzi și mărfuri confiscate în valoare de peste 15.000 de lei

Poliţiştii clujeni au acţionat pe raza municipiului Turda şi a comunelor arondate, pentru a preveni şi combate infracţionalitatea stradală, comerţul ilicit, abaterile rutiere şi transportul ilegal de mărfuri.

Ieri, 25 iunie a.c., pe raza municipiului Turda şi a comunelor arondate, poliţiştii clujeni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.

S-au făcut verificări în pieţe agroalimentare, localuri publice, societăţi comerciale, fiind vizată combaterea evaziunii fiscale, a comerţului ilicit, a contrabandei cu produse accizabile.

Activităţile au vizat, de asemenea, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale. S-a acţionat pentru depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni. Totodată, s-a vizat prevenirea faptelor care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere, principale cauze generatoare a accidentelor rutiere grave. Au fost vizate şi transporturile ilicite de mărfuri.

În activitate au fost angrenaţi circa 50 de poliţişti de investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, ordine publică, rutieri şi criminalişti. A fost verificată activitatea a peste 20 de  producători agricoli. Totodată, au fost legitimate peste 170 de persoane şi au fost oprite în trafic, pentru control, circa 100 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 7.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, precum ţigări, produse alimentare, industriale etc., în valoare de circa 8.900 de lei.

În cadrul acţiunii, au fost identificate şi conduse la unitatea de poliţie patru persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.