Razie în pieţele Clujului. Poliţiştii au dat amenzi de peste 74.000 de lei

Polițiștii de investigare a criminalității economice desfășoară în această perioadă, premergătoare Sărbătorilor Pascale, ample acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comerțului cu produse alimentare și băuturi alcoolice.

Ieri, 26 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări la firme specializate în comerțul cu produse alimentare și băuturi alcoolice de pe raza județului Cluj.

În acțiune au fost angrenați reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj, Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Cluj, Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj și Compartimentului Județean Cluj – Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.â

În cadrul acțiunii au fost verificate 34 de societăți comerciale, pentru neregulile depistate fiind aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 74.000 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, O.G. 21/1992 privind protecţia consumatorilor.

În urma verificărilor efectuate în piețe de pe raza municipiului Cluj-Napoca, s-a dispus confiscarea a 56 de kilograme de pește și produse din pește, 21 de kilograme de carne de porc și 2 kilograme de produse de patiserie. Acestea au fost retrase de la comercializare, specialiștii constatând că sunt improprii consumului uman, fiind etichetate necorespunzător. De asemenea, administratorii societăților în cauză au fost sancționați conform prevederilor H.G. 984/2005.

Acțiunile polițiștilor vor continua pe această linie.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii