Propunerea legislativă referitoare la intrarea în insolvență a SRTV, adoptată tacit de Camera Deputaților

Propunerea legislativă referitoare la intrarea în insolvență a Televiziunii publice, inițiată de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost adoptată tacit, miercuri, de Camera Deputaților.

Potrivit propunerii legislative pentru completarea art. 27 din Legea 41/1994 privind organizarea și funcționarea SRR și SRTV, prin derogare de la legea insolvenței, cele două societăți nu pot intra în faliment, iar Consiliul de administrație al instituției vizate îl desemnează administrator special pe președinte-director general. Tăriceanu propune ca intrarea în insolvență să se decidă cu votul majorității membrilor CA, care vor formula cererea de deschidere a acestei proceduri.

Cererea va fi semnată de președinte-director general, însoțită de o serie de documente privind situația financiară și bunurile instituției, un plan de restructurare a activității și o listă a creditorilor. În proiect se precizează că restructurarea activității nu poate viza închiderea sau desființarea studiourilor teritoriale și emisiunile dedicate minorităților naționale.

“Având în vedere riscul iminent al intrării în incapacitate de plată și al imposibilității de a susține activitatea curentă, întrucât SRTV vizează interesul general public și constituie o situație de urgență și extraordinară, propunem modificarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, astfel încât societății să îi fie aplicabile dispozițiile Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Camera Deputaților este primul for sesizat în acest sens.

sursa: agerpres.ro

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii